MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Pendik, Toplum » Genç Mucitlerden İlginç İcatlar
Genç Mucitlerden İlginç İcatlar

Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği’nde marifetlerini gösteren öğrenciler, bilim meraklılarını hayran bıraktı. Bu yıl dikkat çeken icat ve eserler arasında ilaç matik, bir yanardağın patlamasının modellendiği stant ile mayını algıladığında otomatik duran araç yer aldı.

 

Pendik Belediyesinin desteğiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği sahildeki pazar alanında başladı. Öğrenciler,  yıl boyunca hazırladıkları  icat ve deneyleri içeren çalışmalarını stantlarda sergilediler. Programa katılan Kaymakam Osman Tunç, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Pergel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, stantları tek tek gezerek özverili çalışmalarından ötürü öğrencileri tebrik etti.

Mayını gördüğünde kendi duruyor   

Etkinlikte Pendik’teki ortaokul ve lise öğrencilerine ait ilgi çeken icat ve deneyler sergileniyor. Bunlardan biri Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Melik Asım Acaroğlu’na ait. Acaroğlu’nun  özel olarak hazırladığı elektronik detektörlü araç, yola yerleştirilmiş bir mayını algıladığında otomatik olarak duruyor. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunun  yanardağ patlamasını sergileyen standı da oldukça dikkat çekti.  Öğrencilerin hazırladıkları kimyasalı minyatür yanardağın içine atmasıyla patlayan maket, gerçek yanardağ patlamasını aratmadı.  Bunların yanı sıra acil durumlarda eczane kapalı olduğunda ilaç alınabilmesini sağlayan ilaçmatik, dört tekerlekli bisiklet, tesla lambası gibi çalışmalar da  ilgi çekenler arasında yer aldı.

9-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik, aynı zamanda Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini tanıtma amacını da taşıyor.

📆 10 Mayıs 2016 Salı 13:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR