MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » GEZİ PARTİSİ KURULDU ”Kartal’da basın toplantısı yaptı”
GEZİ PARTİSİ KURULDU ”Kartal’da basın toplantısı yaptı”

Gezi Partisi kuruluşunu tamamlamaya çalışıyor.Tanışma toplantılarını sürdüren Gezi Partisi bugün’de kendisini Kartal’da anlatmayı sürdürdü ve kuruluş amacı olarak şunları söylediler ve açıklamalarda bulundular ;
GEZİ PARTİSİ NEYİN NESİ NEREDEN ÇIKTI ?
Gezi Parkıyla anılan Gezi olayların’da İnsanların ortak değerlerini ve özgürlüklerini savunmak için dil,din,ırtk ve ideoloji ayrımı yapmadan bir araya gelerek dayanışma içerisine girebildiklerini gördük. Mevcut siyasi sistem toplumu ayrıştırmadığı sürece insanlar bir arada kardeşçe yaşayabilir. Parkta doğan ve Ülkenin neredeyse tamamını etkisi altına Gezi ruhunu siyasi zeminde de vücut bulması gerektiğini düşündük. İşte bu yüzden 1 Ekim 2013’te Gezi Partisini kurduk.
Gezi Parkı nasıl hepimizinse,Gezi Partiside hepimizindir ; halkın partisidir ve bizim tek hedefimiz,hep birlikte,Halk olarak iktidara gelmektir.

BU nedenle diyoruz ki:
Sen yoksan,bir eksiğiz

Gezi Partisi kuruluşunu tamamlamaya çalışıyor.Tanışma toplantılarını sürdüren Gezi Partisi bugün’de kendisini Kartal’da anlatmayı sürdürdü.

gezı partısı kartalda
GEZİ PARTİSİ KENDİSİNİ TANITIYOR
Gezi Partisi’nin Gerçekten kurulduğun’dan birçok Vatandaş’ın haberi olmamasına rağmen Parti kurulum aşamasının ileri safhalarını ve örgütlenmesini sürdürüyor.Çiçeği burnunda Gezi Partisi Türkiye genelinde kurucu üyelerinin anlatımı ve amatör yapısı ile kendisini anlatmaya devam ediyor. Gezi Partisi önceliği kendisini Halka anlatmaya ve gönüllüler ordusu yaratmaya vermiş durumda.Kurucu üyelerin hemen hiçbiri siyasi bir geçmişten gelmiyor.
Geçtiğimiz yıl Taksim Gezi Parkında yaşananlardan etkilenen ve buradaki dayanışma , birliktelik ve kardeşlik hasletlerini Politika’ya taşıma gayretindeler.Kurulumundan bugüne kadar gönüllük esasına göre çalışmalarına devam eden Gezi Partililer her kesime kucak açtıklarından ilgi uyandırıyorlar.Sloganları “sen yoksan bir eksiğiz” olan bu yepyeni Siyasi Parti kendi yağı ile kavrulmaya ve tohumunu filizlendirmeye çabalıyor.

gezı-partısı -kartalda-2
KARTAL GEZİ PARTİSİNİ TANIMAYA ÇALIŞIYOR
Siyasi Partiler yasasında varolan şartları yerine getirme çabasında olan Gezi Partisi kurucuları “biz lideri olmayan bir partiyiz. Tahakkümleri kabul etmiyoruz. Günümüzdeki siyasi anlayışın temelini oluşturan tek adam zihniyetine son verme kararlığındayız.Bizim için her üyemiz liderdir onun fikirleri de bizim için yol göstericidir.Tabiki bir liderimiz var ama hiçbir şekilde yetkili değil ve asla olmayacak.Gezi Parkından başlayarak Türkiyenin dört bir yanını saran eylemleri doğuran sebepleri doğru okuduğunu düşünen ve bu sebeplerin ancak siyasal bir zeminde ortadan kaldırılabileceğine inanan ve toplumun tamamen farklı kesimlerinden gelen bireyleriz.Hatta öyleki kurucu üyelerin birçoğu partileşmeden önce birbirini tanımıyordu.Aslında hepimiz suçluyduk yaşadığımız haksız ve çarpık düzenin oluşmasında pay sahibiydik.Hiçbirimiz sorumluluk almadık.Kendi ellerimizle seçtiklerimizden hesap sormadık.Ama artık vakti geldiğine inandık.Artık taşın altına elimizi koymalıyız.Tıpkı Taksimde barikatları kuranlar gibi birleşmeliydik.Bu amaçlarla bu yola çıktık.Şimdi çemberimizi genişletmeye çabalıyoruz.Bilyoruz ki gezi ruhu canlanmıştır ve Gezi Partisi ile ete kemiğe bürünecektir.”diyorlar.

KURUCU ÜYELER BİZZAT ANLATIYOR
Gezi Partisi kurucularından ve aynı zamanda sözcüleri olan Teoman Kumbaracıbaşı ve Cem Köksal Kartal’da düzenlenen toplantıda Gezi Partisi kuruluş amaç ve ilkelerini sohbet ortamında anlatırken , özetle şunları söylediler :  “Çok zorlanacağız , paramız yok , sponsorumuz yok kendi imkanlarımızla birşeyler yapmaya gayret ediyoruz.Kimseden para istemiyoruz.Aramıza katılan herkese ihtiyacımız var.Önce insan gerekli bizlere arkası zaten gelecektir.Öncelikle il ve ilçelerde yapılanmalarımızı yapmalıyız.Herkesi aramıza bekliyoruz.Fikirlere açığız.Hiçbir kişi yada kurumla ilşkimiz yok.Biz bir siyasi partiyiz ve iktidar olmaya azmettik.

Galeri
📆 22 Şubat 2014 Cumartesi 09:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR