MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » GÖNÜL ELÇİLERİ FİDAN DİKTİ
GÖNÜL ELÇİLERİ FİDAN DİKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Gönül Elçileri tarafından 81 ilde başlatılan “Bereket Ormanları Projesi” İstanbul’da hayata geçirildi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile 81 ilde aynı anda başlatılan proje için Sayın Emine Erdoğan’ın katılımları ile Ankara’da düzenlenen törenle eşzamanlı İstanbul’da da tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Eşi Şeyma Şahin, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve eşi, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin ve eşi, gönül elçileri, gaziler, yaşlılar, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Vali Şahin, ormancılığın önemine vurgu yaparak, bu alanda çalışanların hayırlı bir sezon geçirmelerini temenni etti. Projenin önemli katılımcıları ve destekçileri olduğunu belirten Şahin, etkinliğin başrolünde gönül elçilerinin bulunduğunu söyledi.

 

Projenin İstanbul ayağında hedefin 100 bin fidan olduğunu söyleyen Vali Şahin, ilk etapta 4 bin fidanın toprakla buluşacağını dile getirerek, “Biz bugün başlangıcını yapıyoruz. Bundan sonrası, çalışma ve emek Gönül Elçilerinin olacak. Onların yaptıkları bu faaliyet, bundan önce yaptıklarının tamamlayıcısı niteliğinde. Çünkü onların asıl bir araya gelme amaçları, çocuklarımıza sahip olmak, onlara himaye ve koruma şemsiyelerini sunmak. Bunu 3 yıldır başarıyla yürütüyorlar” diye konuştu.

 

Türkiye’de zannedilenin aksine orman varlığında önemli bir artış olduğuna dikkati çeken Vali Şahin: “Son 12 yılda orman varlıklarımız yüzde 20’nin üzerinde arttı. İnşallah Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın hedefi, bunu yüzde 30’lar seviyesine çıkarmaktır. Bu, dünya ortalamasında bizim açımızdan iyi bir noktadır. Ülkemiz kuzey yarım kürede kurak bir kuşakta yer almaktadır. Dolayısıyla buradaki gayretler hem toprağın korunması hem de erozyonun önlenmesi noktasında önemli bir faaliyettir” dedi.

 

Ankara ile eşzamanlı olarak yapılan canlı bağlantı sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’da yayına katılarak İstanbul’da dikilecek fidan sayısını 100 binden 324 bine çıkarttığının müjdesini veri. Daha sonra Bayan Erdoğan ile Bayan Şahin’in karşılıklı dilek ve temennilerini iletmelerinin ardından fidan dikim etkinliğinin gerçekleştirilmesiyle etkinlik sona erdi.

 

İlimizde Bereket Ormanları Projesi için ilk aşamada, Ayazağa Mahallesi, Ayazağa Yeni Mezarlığı yanında yer alan ve dolgu yapılarak geri kazanılan 4,7 hektarlık dikim alanına toplam 4.000 fidan dikildi.

📆 27 Mart 2015 Cuma 10:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR