MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Etkinlikler, Manşet, Toplum, Tuzla » Gönül Elleri Çarşısı, Engellilerin Yeteneklerini Keşfediyor.
Gönül Elleri Çarşısı, Engellilerin Yeteneklerini Keşfediyor.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Engellilerin Yeteneklerini Keşfediyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın en önemli projeleri arasında yer alan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, engelli çocukların kültürel ve sanatsal yeteneklerini ortaya çıkartıp, verdiği eğitimle göz önüne taşıyor.  Engelli çocuklar, resim ve tiyatro dersleri ile “Engellerimiz Engel Değil” projesine hazırlanıyor.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu, engelli çocukların toplumun bir parçası, toplumun da engelli çocuklarla ilgili önyargılarını ortadan kaldıran çalışmalarını sürdürüyor. Engelli çocuğun yeteneklerini keşfeden Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu, onları ilgi alanına göre yönlendiriyor. Her yıl geleneksel hale gelen “Engellerimiz Engel Değil” projesi kapsamında sahneye çıkan engelli çocuklar, ocak ayındaki etkinlik için çalışmalarını sürdürüyor. Evlerinden anneleri ile birlikte alınarak Gönül Elleri Çarşısı’na getirilen çocuklar, tiyatro ve resim derslerinde eğitim alıyor. Resim ve tiyatroyu gönüllü ve profesyonel eğitimciler eşliğinde öğrenen engelli çocuklar, ocak ayındaki sahne programına heyecanla hazırlanıyor.

Eskiden Konuşmazdı, Şimdi Reklam Yüzü Olmak İstiyor!
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu’nun çalışmaları bir sahne programına endeksli gelişmiyor. Komisyonun psikolojik destekten sanatsal ve kültürel organizasyonlara kadar yaşamın her alanında destek ve katkı sağladığı engelliler, artık hayata daha farklı bir pencereden bakıyorlar. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu’nun Kadın Kent Gönüllüleri, bir engellinin geldiği noktayı şu şekilde anlattı: “Bir engelli kardeşimiz, bize ilk geldiğinde konuşmuyor, yüzümüze dahi bakmıyordu. Zamanla kendini geliştirdi, eğitimlerde çok başarılı oldu. Sahnede rolünün hakkını verdi. Bu kardeşimiz artık hedef büyüttü ve televizyon reklamlarında oynamak istiyor”

📆 18 Eylül 2013 Çarşamba 09:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR