MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » Görme Engelliler Kitapları Dinleyebilecek
Görme Engelliler Kitapları Dinleyebilecek

Görme engelli vatandaşlar için tasarlanan Türkiye’nin ilk Telefon Kütüphanesi yüzlerce eseri kullanıcılara ücretsiz ulaştırıyor.

 

 
Boğaziçi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) ve Türk Telekom işbirliği ile yapılan Türkiye’nin ilk Telefon Kütüphanesi Projesi hayata geçirildi.

 

 
Görme engelli vatandaşlar düşünülerek tasarlanan bu proje ile yüzlerce sesli kitap 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor.

 
GETEM’e nasıl üye olabilirsiniz?

Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren GETEM’e www.getem.boun.edu.tr adresinden üye olunabilir.

Öncelikle http://www.getem.boun.edu.tr/user_management/users/register.asp bağlantısına tıklayıp üyelik formunu doldurun. Ardından görme engelli olduğunuza dair sağlık raporu veya özürlü kimlik kartınızı 0 212 359 46 47 numaralı faksa gönderin. Üyeliğiniz onaylandığında Telekom şifreniz e-posta adresinize gönderilecek. Bilgisayar kullanarak üyeliğinizi gerçekleştiremiyorsanız, 0 212 359 75 38 numaralı telefon aracılığıyla GETEM’e ulaşmanız yeterli olacak.

 

Telefon Kütüphanesi’nden nasıl yararlanabilirsiniz?

Görme engelli tüm vatandaşlar GETEM’e engelli olduklarını belgeledikleri rapor veya özürlü kimlik fotokopilerini yollayarak üye olduktan sonra aldıkları şifreleri ile sesli kitaplara ücretsiz olarak erişebilecek. Kullanıcılar sisteme sadece ev telefonları üzerinden ulaşabilecek.

Sistemde kullanıcılar için istediği kitabı seçme, bir sonraki ayrımda kaldığı yerden devam etme veya bölümler arasında ileri geri gidebilme gibi seçenekler de bulunuyor.

Sistemi kullanmak çok basit. Tüm GETEM üyelerine bir Telekom şifresi tanımlanmış durumda. GETEM ana sayfasında kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra açılan ekranda “Telekom Şifrenizi Öğrenmek veya Bilgilerinizi Güncellemek İçin Tıklayınız” bağlantısına girin. Sayfanın hemen başındaki 6 haneli Telekom şifrenizi ekran okuyucu kullanıyorsanız H harfine basarak bulabilirsiniz. Şifrenizi 0 212 359 7538 numaralı telefon aracılığıyla GETEM’den öğrenmeniz de mümkün.

 

Şifrenizi öğrendikten sonra, 0 800 219 91 91 numaralı telefonu aradığınızda, ilk aşamada size 6 haneli Telekom şifreniz sorulacak. Verilen şifreyi tuşlayın. Ardından karşınıza 3 seçenek gelecek: “Kitap koduna göre seçim yapma”, “Kitap ismine göre seçim yapma”, ve” Bıraktığınız kitap ve bölüme devam etme”.

Dinlemek istediğiniz kitap kodunu biliyorsanız, 1 tuşuna basın ve istediğiniz kitap kodunu girin. Eğer kitap ismine göre seçim yapmak istiyorsanız 2 tuşuna basın. Bu aşamada önce size, Yerli Roman, Yabancı Roman, Anı Mektup gibi kitap kategorileri sayılacak. Dilediğiniz kategoriyi seçtikten sonra, o kategori altında listelenen kitap isimlerini duyabilirsiniz. Dinlemek istediğiniz kitap numarasını tuşladığınızda kitap okunmaya başlanacak.

Kitap okunurken, 4 ve 6 tuşlarıyla ayrımlar arasında dolaşabilir, telefonu kapadığınızda, dilerseniz bir sonraki aramanızda, kitaba en son bıraktığınız ayrımdan devam edebilirsiniz.

 

“Kitaplar konuşur engeller yok olur”

Şu anda Telefon Kütüphanesi’nde dinlenebilecek olan 237 kitap arasında Özdemir Asaf, Orhan Pamuk, Halikarnas Balıkçısı, Marquez, Proust ve StephenKing’in kitapları da bulunuyor.

Unutmayın! Paylaştıkça güzelleşen hayatta kitaplar konuşur, engeller yok olur.

📆 02 Aralık 2014 Salı 14:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR