MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Görü-yorum ”Sarı Öküz Hikayesi”
Görü-yorum ”Sarı Öküz Hikayesi”

Sarı Öküz Hikayesi
Aksak Timur’un Anadolu’yu işgalinde, ordusunda filler de varmış. Bunlardan birini, tarlada hizmet amacıyla köylülere armağan etmiş.

Fil, tüm ekinleri talan etmeye başlayınca, köylüler soluğu, Timur ile arası iyi olan Nasrettin Hoca’nın yanında almışlar.

-Bu fil bizi mahvedecek. Timur’a gidip, fili geri almasını bizim adımıza rica edebilir misin, ya Hoca?

Nasrettin Hoca düşünmüş, taşınmış. Bu adamlara da bir türlü güvenmezmiş…

-Tek bir şartla! demiş. Benimle birlikte Timur’un otağına varacaksınız; ben de sizin adınıza konuşacağım.

Köylüler kabul etmişler. Birlikte Timur’un otağına varmış, huzura kabul edilmişler… Daha doğrusu Nasrettin Hoca öyle sanmış. Astığı astık, kestiği kestik Aksak Timur seslenmiş:

-Söyle Hoca, dileğin nedir?

-Ben köylünün adına geldim, efendimiz! demiş Nasrettin Hoca. Onların derdine tercüman olmaktır dileğim. Diyorlar ki…

Nasrettin Hoca, kolunun çemberi ile köylüleri işaret etmek üzere şöyle bir yarım dönmüş ki; o da nesi? Ardında hiç kimse yok!

Yarı bele kadar eğilmiş ve:

-Diyorlar ki, diye devam etmiş… armağan ettiğiniz fil, öyle hayırlı, uğurlu ve yararlı bir hayvanmış ki… Ondan bir tane daha köye armağan etmenizi talepten utanç duyuyorlar. Kerem edin, köyümüze bir tane daha gönderin!

Yazımın başlığı “Sarı öküz hikayesi” ancak satırlar “Timur’un filler hikayesini” anlatmaya başlayınca eminim şaşırdınız. 23. Olağan (seçimli) genel kurulunda ilginç bir an yaşandı. Bir taraftan Nisbi aidatın kaldırılmasının yasal zemini oluşmuşken itiraz edeceğiz buna karşı duracağız diyen Başkan adayının bu sözlerini ayakta alkışlayan meslektaş profili bir fil yetmez iki üç hatta beş fil gönder ey Timur diyen köylüden farkı var mıdır?
Yıllarca koltuğunu garantilemek için her seçim öncesi tipik siyasetçi edasıyla “Sarı Öküz Hikayesi” ile liderliğine vurgu yaparak duyguları acite eden Sayın Arıkan ilk defa bu seçim sürecinde bu hikayeyi anlatmadı. Ya anlatmadı ya da kendileriyle aynı grupta olmadığım için belki de anlatıldı ancak ben duymadım. Hoş anlatmasına da gerek yoktu, zira sayıları kırk bini bulan sandık ve demokrasi sevdalısı meslektaşımız Sarı Öküz hikayesinin yerine “Timur’un Filler Hikayesi”ni hayata geçirmişti bile.

Hıdır Daştan
Mali Müşavir

📆 14 Haziran 2016 Salı 16:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR