MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Dünyadan, Manşet, Toplum » Gümrükten ‘sevgililer günü’ hediyesi engeli
Gümrükten ‘sevgililer günü’ hediyesi engeli

 

Bulgaristan gümrüğü ile yaşanan diplomatik kriz, Sevgililer Günü’ne hazırlanan çiçek üreticisini vurdu.

 

14 Şubat Sevgililer Günü öncesi, Avrupa’ya yüksek miktarlarda ürün gönderen çiçek üreticileri, Bulgaristan’ın gümrük kapılarını kapatması sebebiyle sıkıntılı günler geçiriyor.

İzmir’de üretilen çiçeklerin büyük bir kısmını ihraç ettiklerini belirten İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, şöyle konuştu: “Gümrük kapılarında sorun çıktığı için TIR’larımız maalesef giremedi. Şu an gümrük kapılarında beklediği duyumlarını aldık. Tabi gümrükle ilgili kapılarda sorun olduğu için, tam olarak detaylarını bilemiyoruz. O yüzden orada bekleyen arkadaşlarımız zorluk içerisinde. Şu an akıbetlerini bilmiyoruz, yani çiçekler oraya gidecek mi gitmeyecek mi?”
Sevgililer Günü’ne çok az bir zaman kaldığını hatırlatan Kış, şunları söyledi: “Tahmin ediyorum TIR’ların içinde olan çiçekler deforme olmuştur. O yüzden belki TIR’lar tekrar geriye döner. İçeri girse de bu saatten sonra kime verecekler. O da bir muamma tabi. Büyük bir ihtimalle çok ciddi zarar olacak. Bu malların iç piyasaya sürülüp, iç piyasada mezatlarımızda tüketilme ihtimali de var. Diğer illere gönderme imkanı da olabiliyor açık artırmayla.”

İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, üretim bol olduğu için fiyatlarda herhangi bir artış olmayacağını belirterek “Çiçekler, geçen senenin fiyatlarından satılacak” dedi. Kış, 14 Şubat dolayısıyla ciddi bir beklenti içerisine girdiklerini de söyledi.

Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi İzmir Şube Müdürü Muhammet Kazdal ise “Bu sene geçen seneden daha fazla gülümüz var. Önümüzdeki hafta içerisinde 3 milyon dal gül piyasaya süreceğiz. Sadece ihracatta sıkıntı yaşandı, gümrüklerdeki sorun yüzünden. Karanfiller gümrükte kaldı bir hafta kadar. Çoğu bozuldu, imha edildi. Özel günler olmasa çiçekçilik yapılmaz zaten. Sevgililer Gününde mezatımızda satılan 103 çeşit çiçekle halkımıza hizmet vereceğiz” diye konuştu.

İzmir’deki seralarda üretimin iyi olması, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi çiçekçileri sevindirdi. Tedarikte sıkıntı yaşamayan çiçekçiler, fiyatları artırmadı. Bu sebeple, 14 Şubat’ta çiçeklerin geçen yılın fiyatlarından satılması bekleniyor.(İHA)

 

 

📆 10 Şubat 2014 Pazartesi 16:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR