MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » Gürlü:Mahalle Kültürünü Yaşatacağız
Gürlü:Mahalle Kültürünü Yaşatacağız
Gürlü: Mahalle Kültürünü Yaşatacağız

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla Üsküdar’ın 3 mahallesinde iftar verdi.

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, örnek bir çalışmaya daha imzasını attı. Parti, Ramazan ayı vesilesiyle büyükşehirlerde yok olmaya yüz tutan mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla iftar programları düzenledi. İftarlar Üsküdar’ın Yavuztürk, Mehmet Akif Ersoy ve Burhaniye Mahallelerinde gerçekleştirildi.

Mahallelilerin büyük ilgi gösterdiği programlara, mahallelerin muhtarları da katıldı.
 

İftarlara dair değerlendirmelerde bulunan ve bu programların mahalle kültürüne katkı sağlayacağını düşündüğünü belirten Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, “Biz mahalle kültürü yaşasın istiyoruz. Elimizden geldiğince de bunu yaşatacağız. Bu programlar, artık İstanbul’da yok olmaya yüz tutan mahalle kültürününün yeniden canlanmasına katkı sağlayacaktır. Tanışmaya, kaynaşmaya vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

“Rezidanslara Karşıyız”

Bu kültürün önemine de kısaca değinen Başkan Gürlü, “Devasa binalara, koca koca rezidanslara karşıyız. Mahalle kültürü’nün önemini biliyoruz. Mahalle kültürü demek dost selamı, komşu yardımlaşması, dayanışması demek. Çocuklarımızın bilgisayara hapsolmadığı, sokaklarında güvenle oynabildiği yerler demek. Evimizin metrekarelerle değil, bütün bir sokakla, mahalleyle ifade edilmesi demek” diyerek değerlendirmelerine son verdi.
📆 25 Haziran 2016 Cumartesi 16:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR