MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Güzelgün Görevinden Alındı
Güzelgün Görevinden Alındı

 

CHP’Li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü DSP’ye davet eden İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, Genel Başkan Masum Türker’in talimatı ile görevinden alındı.

21.01.2014 / 20:44


Uzun zamandır Genel Merkez ve Kartal Belediye Başkan adayı Şahin Kaya  ile arası açık olan DSP Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, bugün akşam saatlerinde Genel Başkan Masum Türker’in talimatı ile görevinden alındı. Güzelgün’ün yerine önümüzdeki günlerde atama yapılacak.

2009’da yapılan yerel seçimlerde CHP’den İstanbul İl Genel Meclis Üyesi seçilen İlhan Güzelgün, daha sonra Belediye Başkanı Altınok Öz ile yıldızları barışmadığı için partisinden istifa etti. Kısa süre sonra DSP rozeti takan Güzelgün, İlçe Başkanı Adnan Balcı’nın istifasından sonra da Genel Merkez tarafından ilçe başkanlığına atandı.

ÖNCE DESTEK VERDİ

Adnan Balcı döneminde Kartal Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Şahin Kaya’ya ya kendi ilçe başkanlığının ilk günlerinde büyük destek veren İlhan Güzelgün, daha sonra bu desteğini çekti. Kaya ile aralarına kara kedi giren Güzelgün  aday belirleme safhasında da Genel Merkez’den Kaya’nın adaylığını engellemeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

GENEL MERKEZ İLE DE KAPIŞTI!

Kurultay döneminde de Genel Merkez’de MYK’da görev almak isteyen İlhan Güzelgün, Kartal İlçe Başkanı olduğu için Genel Başkan Masum Türker tarafından asil listeye kabul edilmedi. Yedek listeye alınan Güzelgün,  MYK listesinde yönetim Kurulu üyesi Baki Can’ın oğlu’nun olduğunu öğrenmesi üzerine de yedek listeden istifa ederek Ankara’da İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle tartıştıktan sonra kurultay salonunu terk etti.

YÖNETİM DAĞILDI

Ankara’da ilçe Başkanı İlhan Güzelgün ile Yönetim Kurulu üyeleri arasında başlayan kavga Kartal’a da sıçradı. Yönetim kurulu üyeleri İlhan Güzelgün başkanlığında yapılacak olan yönetim kurulu toplantılarını 5 aydır boykot ederek katılmadılar.

BARDAĞI TAŞIRAN SON OLAY

DSP Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, geçtiğimiz hafta da bazı yerel gazetelere verdiği demeçte CHP’li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü Belediye Başkan adayı olarak partiye davet etti. Bu davet olayından sonra Güzelgün’ün Belediye Başkanı Altınok Öz’ün telefonlarına çıkmadığı da yerel basına yansıdı.

TÜRKER TALİMAT VERDİ

Bugün akşam saatlerinde ise DSP Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, görevinden alındı. Genel Başkan Masum Türker’in talimatı ile görevden alınma gerçekleşti. Güzelgün’ün görevden alınmasını DSP Genel Merkezi de doğruladı. Bu arada birkaç gün içinde Güzelgün ile birlikte hareket eden bir iki tane ilçe yönetim kurulu üyelerinin de görevlerinden ve partiden istifa edecekleri öğrenildi. 

Kaynak:hakimiyet gazetesi

 

📆 24 Ocak 2014 Cuma 17:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR