MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Halk Cevizli Tekel arazisine sahip çıktı
Halk Cevizli Tekel arazisine sahip çıktı

Cevizli Tekel arazisinin İstanbul Şehir Üniversitesine verilmesi protesto edildi.

Cevizli Tekel Alanı’nın 49 yıllığına İstanbul Şehir Üniversitesi’ne tahsis edilmesine karşı Cevizli Tekel Dayanışmasının çağrısıyla “Cevizli Tekel’i vermiyoruz”diyen yüzlerce kişi, kampüsünün girişinde toplanarak Cevizli Tekel arazisinin İstanbul Şehir Üniversitesine verilmesi protesto etti.

Kartal’dan ve Maltepe’den yürüyerek gelen grupların katılımıyla büyüyen kalabalık, “her yer Tekel her yer direniş”, “bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları ile giriş kapısında basın açıklaması yaptı.

Mimar Aysel Durgun’ un okudu basın açıklamasında 4100 adet çok çeşitli yaş ve çapta ağacın tespit edildiği ve tescili yapılmış doğal park alanında, 1974 yılında geç Roma, erken Bizans dönemine ait kalıntıların tespit edildiği, maddi olanaksızlıklar yüzünden çalışmaların ancak 2010 yılında başladığı vurgulandı. Kampüsteki fabrika yapılarının da tescili yapılan endüstri mirası eserleri olduğu belirtildi.

Tekel’ in Türkiye ekonomisine yaptığı katkıya rağmen özelleştirildiği ve arazilerinin parça parça heba edildiği hatırlatıldı.

Arazinin, kamu yararı iddiasıyla başkanlığını Ali Ülker’ in yaptığı vakfa özel üniversite yapması için 49 yıllığına tahsis edilerek yapılaşmaya açıldığı belirtilirken, buna karşılık “Maltepe sahilinin doldurularak yeşil alan yapıyoruz” yalanıyla arazinin halka kapatıldığı vurgulandı.

Açıklama toplumsal duyarlılığı olan herkese, yaşam alanlarına, tarihine, çevresine ve kültürüne sahip çıkma davetiyle sona erdi.

Topluluk daha sonra grevde olan Darphane işçilerinin grev çadırını ziyaret etti ve dayanışmalarını sundu. Ardından Kartal’dan gelen vatandaşlar, Kartal’daki foruma katılmak için toplu halde Kartal’a yürüdü.

📆 20 Temmuz 2013 Cumartesi 10:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR