MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » Hastanede ilaç gibi etkinlik
Hastanede ilaç gibi etkinlik

İLİK NAKLİ OLAN ÇOCUKLAR YAZAR BURCU AKTAŞ İLE BULUŞTU

 

Kemik iliği nakli olan ve tedavi süreci devam eden çocukları hastanede ziyaret eden Çocuk Kitapları Yazarı Burcu Aktaş, onlara ‘İstasyonda Vals’ adlı kitabından bölümler okudu. Kitabın büyülü dünyasına katılan minikler, hem hastalığını unuttu hem de eğlenceli vakit geçirdi.

 

 

Küçücük yaşlarında yakalandıkları talesemi ve lösemi gibi hastalıklar nedeniyle ilik nakli olan çocuklar, bu sefer hastaneye eğlenmek için geldi. Başarıyla süren tedavi süreçleri içerisinde onlara, hastalıklarını birkaç saatliğine de olsa unutturmak isteyen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi farklı bir etkinliğe imza attı. Kemik iliği nakli olan, yaşları 6 ile 13 arasında değişen çocuklarla Çocuk Kitapları Yazarı Burcu Aktaş’ı hastanede buluşturdu. Kitap okuma alışkanlığının da kazandırılmak istendiği etkinlikte Yazar Aktaş, çocuklara ‘İstasyonda Vals’ adlı kitabından bölümler okudu. Onlarla sohbet de eden Aktaş, “Edebiyat hepimize farklı dünyaları görme imkanı tanır. Hikayeler sayesinde yeni yerlere gideriz, yeni insanlar tanırız ve oralarda maceralar yaşarız. Burada geçirdiğimiz her dakika hem keyifli hem de başka hayatlar tanıma açısından önemliydi” dedi. İlk defa bir yazar ile tanışmanın heyecanını yaşayan çocuklar ise etkinlik sonrasında genç yazara merak ettiklerini sordu. Tedavileri nedeniyle etkinliğe katılamayan hastaları da odalarında ziyaret eden Aktaş, ailelerle de konuştu. Etkinlik sonrasında tüm çocuklara da imzalı kitabını hediye ederek, hepsini sevindirdi.

 

 

SOSYAL DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR

 

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Akif Yeşilipek, lösemi ve taleseminin uzun süre ve sabırla tedavi edilmesi gereken bir süreç olduğunu belirterek, “Kemik iliği naklinin başarısı için hastanın ve ailesinin tedaviye uyumu büyük önem taşıyor. Bu nedenle onların ruhsal ve sosyal açıdan desteğe ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Belirli aralıklarla bu tür aktiviteleri yapmaya çalışıyoruz” dedi.

📆 07 Kasım 2014 Cuma 13:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR