MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Çekmeköy, Manşet, Politika, Sultanbeyli, Toplum » Hüseyin Keskin, 34 yeni projeyle tam not aldı
Hüseyin Keskin, 34 yeni projeyle tam not aldı

Büyük bir sevgi seliyle 34 yeni projesini tanıtan Hüseyin Keskin, ilçe halkından tam not aldı. Artık yeni dönemde tekrar seçileceği neredeyse garanti olan Hüseyin Keskin, böylece şimdiden Sultanbeyli’nin yol haritasını vatandaşlarla paylaşmış oldu.

 

AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımın olduğu programla yeni projelerini kamuoyuna tanıttı.

 

Yeni projeler izleyenlerden büyük bir ilgi gördü. Hüseyin Keskin’in konuşması da sık sık alkışlarla kesildi. Keskin, kamuoyu ile Sultanbeyli’nin geleceğine yön verecek 34 yeni proje paylaştı. Projelerin toplumun her yönünü kapsaması dikkat çekti.

 

Proje tanıtım programının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, “Sultanbeylimizi geleceğe taşıyacak yeni projeler hazırlandı. Beş yıl boyunca ilçemize büyük hizmetler yapıldı. Bizler Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’le uyum içinde çalıştık” dedi. Yeni projelerin Sultanbeyli’ye hayırlı olmasını dileyen Ali Sevinç, projelerin kendisini heyecanlandırdığını ifade etti.

 

Sevinç’in ardından konuşan Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli’yi beş yılda baştanbaşa yeniledik. Yeni projelerimizi sunuyoruz. Her alanda çalışmalar hazırladık. İlçemize değer katacak yeni çalışmalara imza atacağız. İlçemizin gelişmesinde, değişmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi. Keskin konuşmasının ardından projelerini tek tek kamuoyuyla paylaştı. Metro projesinden üniversite projesine varana kadar çok sayıda çalışma hazırlayan Başkan Keskin, ilçenin adeta markalaşmasını sağlayacak. Keskin mülkiyet meselesinin de artık hallolduğunu ifade etti.

 

İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol Sultanbeyli’nin beş yılda çok değiştiğini, beş yıl sonra daha farklı bir Sultanbeyli ile karşılaşacaklarına inandığını ifade ederek, “Sultanbeyli Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’in çalışmalarıyla farklı bir konuma geldi. Başkanımızın yeni projeleri ortada” dedi.

 

Erol’un ardından konuşan Eski Bakan ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Sultanbeyli’nin seçimde yine rekor kıracağını ifade etti. Sultanbeyli’nin ve Türkiye’nin AK Parti iktidarından önceki dönemleriyle kıyaslanmasını isteyen Bağış, “Aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Burada Hüseyin Keskin kardeşimin İstanbul’da yine rekor kıracağına inanıyorum” dedi.17 Aralık’ta Türkiye’nin milli iradesine gasp edilmek istendiğini ifade eden Bağış, “Bu darbeye milletimiz ters tepki verdi. 30 Mart tarihinde bunu yine milletimiz gösterecek” dedi.

 

İşte Hüseyin Keskin’in Sultanbeyli’nin geleceğini şekillendirmek için hazırladığı projeler:

 

1- Mülkiyet ve İmar Çalışmalarının Tamamlanması

 

2B çalışmalarının ardından hisseli parseller sorunu da çözüldü. Başkan Keskin yeni dönemde uygulamaları da tamamlayarak bu meselenin artık tarihe karışmasını planlıyor. Belediye aracılığıyla tapular hak sahibi vatandaşlara dağıtılacak ve ilçede yeni yatırımların da önü açılacak. Hisseli parseller konusu yerel seçimler öncesinde Sultanbeyli’de muhalefet tarafından da vaatler arasında gösteriliyordu. Ancak Hüseyin Keskin uzun süren çalışmalardan sonra seçim öncesinde hisseli parseller meselesinin çözüldüğü ilan ederek Sultanbeyli’nin en önemli gündem maddesini çözüme kavuşturmuş oldu.

 

Hüseyin Keskin mülkiyet çalışmalarının tamamlanmasını tüm projelerin arasında ilk sıraya koyarak bu konuda hiç gevşemeden devam edeceğinin sinyallerini veriyor.

 

2- Sultanbeyli’ye 2 Ayrı Metro Hattı

 

Hüseyin Keskin’in Kadir Topbaş’tan 2019 öncesinde Sultanbeyli’ye ulaştırılması sözünü aldığı metro projesi ilçeyi ulaşımda TEM’den sonra yeniden çağ atlatacak gibi görünüyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı Sancaktepe üzerinden Sultanbeyli’ye ulaşacak. Yine Kadıköy-Ataşehir-Ferhatpaşa-Sultanbeyli güzergahında ikinci metro hattı da Sultanbeyli halkının İstanbul’un bir çok noktasına rahatlıkla ulaşmasını sağlayacak.

 

3- Üniversite Projesi

 

Üniversite projesi, Keskin’in en çok ilgi gören vizyon projelerinden bir tanesi. İlçeye bir üniversitenin dahil olmasının Sultanbeyli’ye ticari yaşamdan vizyona kadar çok şey kazandırması bekleniyor.

 

4- Eğitim Kampüsleri ve Branş Okulları

 

Üniversite projesinin ardından Hüseyin Keskin’in önceki dönemde başlattığı eğitim seferberliğine bu kez nitelikli okullarla devam edeceği görülüyor. Sultanbeyli’nin kuzey ve güney bölgelerinde kurulacak iki eğitim kampüsü başarılı öğrencilerin ilçe sınırlarında eğitim görebilmesinin önünü açacak. Bu kampüslerde Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi, Bilim ve Teknoloji Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi nitelikli okullar yer alacak. Ayrıca kütüphane, bilişim merkezleri, yurtlar, açık ve kapalı spor alanları da bu eğitim kompleksinin içinde bulunacak.

 

5- Yeni Okullar

 

AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Keskin, önceki dönemde ilçeye kazandırdığı 23 yeni okulla yetinmeyerek, eğitim yatırımlarına devam etmeyi planlıyor. Yeni okullar, derslikler ve ders takviyeleri ile Hüseyin Keskin ilçenin başarı seviyesini yükseltmeyi hedefliyor.

 

6- Spor Lisesi Projesi

 

Türkiye’de ilklerden bir tanesi olacak olan Spor Lisesi ile Keskin bireysel dallarda başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyor.

 

7- 40 Bin Kitaplı Kütüphane Projesi

 

Hüseyin Keskin, ilçenin kuzeyindeki Aydos Kütüphanesi’nden sonra güneyinde de 40 bin kitaplı büyük bir kütüphane kurmayı planlıyor. Kütüphane yaklaşık 2 dönüm açık ve 750 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçinde ayrı bir bölümde çocuk kütüphanesi de bulunacak.

 

8- Yeni Kent Meydanı ve Merkez Camii Projesi

 

Merkez Camii ve Hasan Ali Yücel İlkokulu’nun bulunduğu alana inşa edilecek yeni cami ve etrafında yapılacak meydan düzenlemeleri ile Sultanbeyli kent meydanını daha kullanışlı bir hale getirmeyi planlayan Hüseyin Keskin, böylece ilçenin en önemli meydanını ilçenin vitrini olacak bir görüntüye kavuşturacak.

 

 

9- Kongre ve Gösteri Merkezi Projesi

 

Sultanbeyli’de ekonomik ve sosyal hayatı geliştirmek amacıyla bir kongre ve gösteri merkezi inşa edilmesi de projeler arasında. Keskin, bu merkezle çeşitli sektörlerin ve STK’ların önde gelen işadamları ve yöneticilerinin Sultanbeyli’ye getirmeyi ve ilçeye yeni yatırımlar kazandırmayı planlıyor.

 

10- Kapalı Otopark Projeleri

 

İlçe merkezinde, Fatih Bulvarı’nın kuzeyinde ve güneyinde 2 kapalı otopark inşa edeceğiz. Böylece ilçe merkezimizde yaşanan park sorununa köklü bir çözüm getireceğiz.

 

11 Spor Kompleksi Projesi

 

Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’ye spor kompleksi kazandırarak Mimar Sinan mahallesindeki 75.Yıl Stadı’nı spor etkinliklerinin sağlıklı mekanlarda gerçekleştirildiği bir tesis haline getirmeyi planlıyor. Aynı spor kompleksinin içinde sporcularımızın yararlanabileceği bir de Sporcu Sağlığı Merkezi yer alacak.

 

12 Aydos Ormanı Tabiat Parkı

 

Aydos Ormanı Tabiat Parkı da Keskin’in vizyon projelerinden… Aydos ormanında içerisinde, vatandaşların doğayla iç içe aktiviteler yapabileceği tabiat parkı ile ilçenin doğal imkanları avantaj haline getirilecek.

 

13 Teleferik ve Seyir Kulesi

 

Teleferik hattı ve seyir kulesi aslında ilçe halkının beklediği projelerdendi. Hüseyin Keskin, halkın beklentilerini de projeleri arasına alarak yine istişareye verdiği önemi göstermiş oldu. Bu projenin Aydos Ormanı Tabiat Parkı alanları ile bütünleştirilmesi planlanıyor.

 

14- Teferrüç Tepe Mesire Alanı

 

Yapımı devam eden 400 yataklı devlet hastanesinin hemen yakınında, ilçe halkının doğayla iç içe vakit geçirebileceği bir mesire alanı planlanıyor.

 

15 Bilim ve Teknoloji Merkezi (Planetaryum) Projesi

 

Dairesel formda kurgulanacak merkezde 360 derece panoramik görüş özelliğine sahip tavan tasarımı ile öğrencilerimizin güneş sistemini, samanyolu galaksisini ve uzayı tanıması sağlanacak. Hüseyin Keskin, eğitime verdiği önemin iyi bir örneği olan proje ile öğrenciler uygulamalı olarak fen derslerini öğrenme imkanına kavuşacak.

 

16 Her Mahalleye Meydan ve Simge Sanat Eseri

 

AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Keskin, mahallelerin gelişimi için de dizi projeler geliştirdi. Her mahalleye kazandırılacak yeni meydanlar ve simge eserler mahallelerin gelişimini hızlandıracak gibi görünüyor.

 

 

 

17- Her Mahalleye Prestij Cadde

 

Mahalleler serisi kapsamında her mahallede prestij cadde uygulaması hayata geçirilecek. Böylece mahallelerin marka değeri artırılacak.

 

18- Her Mahalleye Gençlik Merkezi ve Kültür Evi Projesi

 

Her mahalleye gençlerin kendilerini geliştirme imkanı bulacakları gençlik merkezi ve mahalle sakinlerinin yararlanabileceği kültür evleri hayata geçirilecek. Kültür evlerinin içinde etüt merkezleri, kütüphane, sanat galerisi gibi ünitelerin bulunacak.

 

19- Her Mahalleye Online Hizmet Noktası (Kiosk)

 

Kolaylıkla ulaşılabilecek noktalara kurulacak elektronik cihazlarla, vatandaşların interaktif ortamda tüm kamu kurumu işlemlerini kolayca gerçekleştirebilmeleri sağlanacak.

 

20 Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Projesi

 

400 yataklı devlet hastanesinin ardından Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin inşaatının da başlamasıyla Keskin’in çabalarıyla ilçenin sağlık alanında eksikleri tamamlanmış olacak.

 

21- Akıllı Kent Bilgi Sistemi

 

Keskin, vatandaşların mobil ve elektronik ortamda kesintisiz bir şekilde hizmet sorgulayabilecekleri ve bilgi edinebilecekleri otomasyon sistemini aktif hale getirerek, kamu kurumları ile ilgili işlemlerini çok daha rahat bir şekilde yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

 

22- Doğal Afet ve Deprem Parkı Projesi

 

Olası afet durumunda, acil barınma ihtiyacına cevap verebilecek, çadırların kurulabileceği, insani ihtiyaçların karşılanabileceği, içinde helikopter pisti bulunan bir park ilçeye kazandırılacak.

 

23- Kapalı Pazar Alanları

 

Vatandaşlarımızın rahatça alışveriş yapabilecekleri kapalı ve modern pazar alanları inşa edilecek. Hüseyin Keskin ilçenin güneyine ve kuzeyine olmak üzere iki adet kapalı Pazar alanı inşa etmeyi planlıyor. Boş günlerinde bu alanlar otopark olarak da değerlendirilecek.

 

24- Yan Yollar İle Otoban Girişi Arasında Kavşak Projesi

 

Kuzey yan yol ile güney yan yol arasında bağlantıyı sağlayan otoban alt geçidinin iki tarafında inşa edilecek katlı kavşaklarla yan yollar ve otobana girişte yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması sağlanacak.

 

25- Fatih Bulvarı ve Çiftlik Kavşağının Yeniden Düzenlenmesi

 

Fatih Bulvarı ile Bosna Bulvarı’nın birleştiği Çiftlik Kavşağı’nda yapılacak kavşak projesi ile yaşanan trafik sıkıntısı çözüme kavuşacak.

 

 

 

26- Fatih Bulvarı ve Ana Arterlerde Prestij Cadde Düzenlemeleri

 

Hüseyin Keskin, kent dokusunu güzelleştirmek amacıyla prestij cadde düzenlemelerine devam etmeyi planlıyor. Kaldırım ve tretuvar çalışmaları da bu dönemde tamamlanacak.

 

27 Sultanbeyli-Kurtköy Yan Yol Bağlantılarının Uzatılması

 

Mecidiye mahallesinde bulunan yan yolların Kurtköy istikametinde uzatılarak Sultanbeyli – Şekerpınar bağlantısı sağlanacak.

 

28- TEM Otoyoluna Bakan Binalarda Cephe Tasarımı ve Güzelleştirme Projesi

 

Hüseyin Keskin, ilçenin vitrin görüntüsü olan TEM otoyoluna bakan binalara yeni tasarımlar uygulayarak ilçenin dışarıdan görünümünü de güzelleştirmeyi hedefliyor.

 

29- Sanayi Sitelerinde Çevre Düzenlemesi

 

Mevcut binalara cephe tasarımı uygulanarak, çevre ihata duvarları ile şehrin görseline katkı sunulacak. Ayrıca site içi yol ve peyzaj düzenlemeleri yapılacak.

 

30- Okullarda ve Camilerde Bahçe Düzenlemeleri

 

Okullar Hayat Oluyor Projesi” kapsamında okul bahçelerinde yapılan düzenleme çalışmaları tamamlanacak. Camilerde ise bahçe ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamlanarak halkın kullanımına daha uygun bir hale getirilecek.

 

 

31- Yeni Parklar ve Ağaçlandırma Çalışmaları

 

Hüseyin Keskin, ilçeye yeni parklar kazandırmaya devam edecek. Ağaçlandırma çalışmaları da hız kesmeden devam edecek.

 

32 Dere Islahları

 

Keskin, çok önem verdiği dere ıslahı çalışmalarını bu dönemde tamamlamak istiyor. Islahı yapılan derelerin etrafına peyzaj düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmaları yapılacak.

 

33 Yaşlılar İçin Sosyal Merkez Projesi

 

Yaşlı vatandaşları da unutmayan Hüseyin Keskin, yaşlıların içinde vakit geçirebileceği, içerisinde kütüphane ve sohbet mekanlarının bulunacağı bir sosyal merkez açmayı planlıyor.

 

34- Mobil Taziye Araçları

huseyin-keskin

 

Daha önce vatandaşların acı günlerinde onlara destek olarak halkın sevgisini kazanan Keskin, bunu mobil hale getirerek yaygınlaştırmayı planlıyor. İçerisinde çay ocağı, fırın, oturma elemanları, tente gibi yardımcı malzemeler bulunan özel araçlar acı günlerde vatandaşlara daha etkin bir şekilde hizmet verecek.

 

Etiketler: , , ,
📆 10 Mart 2014 Pazartesi 14:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR