MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Hüsnü Süslü 5 Bin kişiye aşure dağıttı
Hüsnü Süslü 5 Bin kişiye aşure dağıttı

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Başkan aday adayı Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Süslü

Muharrem ayı nedeniyle 5 bin kişiye aşure dağıttı.

 

Bolluk, bereket, hoşgörü, paylaşım, kurtuluşun nişanesi olan aşure geleneğini sürdürmeyi amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkan aday adayı Hüsnü Süslü Kartal’da bulunan Ankara Caddesi üzerinde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikram etti. Süslü ailesi fertlerinin de bulunduğu aşure ikramında sokakta geçen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

Aday adayları arasında CHP’nin Kartal Belediye Başkan adaylığı için kamuoyunda en çok şans verilen isim olarak dikkat çeken Hüsnü Süslü, Muharrem ayının önemine değinerek, aşure gününün derin anlamlar ifade ettiğini ve herkesin bunu yaşaması ve hissetmesi gerektiğini söyledi.

 

Bu günleri vesile yaparak toplumumuzda var olan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu uyandırmak istediklerini anlatan Belediye Başkan aday adayı, “Süslü Ailesi olarak amacımız hem kültürümüzü yaşatmak hem de bugünlerin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını sağlamak. Nasıl ki, bir aşurenin içerisindeki değişik ürünler bir araya gelerek bir ahenk oluşturuyor. Ve bu tatlı vatandaşlara ikram ediliyor. Toplumun arasındaki sosyal yardımlaşmaya katkı sağlıyor. İşte bu yakınlaşmanın sonucunda farklılıklarımız zenginlik olarak görülmesine vesile oluyor. Muharrem ayı toplumun her kesimini bir araya getirmesi gereken en büyük vesiledir.” şeklinde konuştu.

 

Ankara Caddesi üzerinde sokaktan ve camiden çıkan vatandaşlara dağıtılan aşure kısa sürede gösterilen ilgiden dolayı bitti. Aşure ikram edilemeyen bazı vatandaşların ve aralarında CHP Kartal ilçe Başkanı Kamer Gök’ün de bulunduğu ilçe yöneticilerine Süslü, Ankara Caddesi üzerinde bulunan bir restauranta davet ederek burada aşure ikram etti.

📆 15 Kasım 2013 Cuma 17:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR