MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » HÜSNÜ SÜSLÜ 7/24 ÇALIŞIYOR
HÜSNÜ SÜSLÜ 7/24 ÇALIŞIYOR

Kartal’da yerel seçimler çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi  Kartal  Belediye Başkan Aday Adayı Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Süslü ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmalarına devam ediyor.

Aday adaylığını açıkladıktan sonra “her akşam bir mahalledeyiz”  diyerek, partisinin mahalle birim başkanlıklarında yüzlerce partili ile bir araya gelen Süslü, çalışmalarını Kartal’da bulunan yöre dernekleri ve meslek odaları ziyaretleri ile sürdürüyor.

37 yıldır Kartal halkı ile iç içe yaşamanın verdiği birikim ile CHP ‘nin Kartal Belediye Başkan Aday Adayları arasında en çok dikkat çeken isim olan Hüsnü Süslü, gittiği her yerde vatandaşlar tarafından da ilgi ile karşılanıyor.

Kartal Oto sanayi sitesi
Ziyaretlere Kartal Oto Sanayi’den Başladı
Mahalle birim başkanlıklarının ardından sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine başlayan, Süslü’nün ilk ziyaret adresi Kartal Oto Sanayi Sitesi oldu. 1994 yılında kurulan ve içerisinde 602 iş yerinin bulunduğu Kartal Oto Sanayi Sitesini ziyaret eden Süslü, yönetim kurulu başkanı Hüseyin Demirhan ve üyelerle, yaşanan sorunlar ve sıkıntılara üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hüseyin Demirhan, “Üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız” dedi ve yerel seçimler için Süslü’ye başarılar diledi.

Sakaryalılar Derneği
Derneklere Temsili Ofis Desteği
Gün içerisinde meslek odalarını ziyaret eden Süslü, akşam saatlerinde ise yöre derneklerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.  Gerçekleştirmiş olduğu dernek ziyaretlerinde Kartallıların sıkıntılarını dinleyen ve vatandaşların yönelttiği soruları içtenlikle yanıtlayan Başkan Aday Adayı Hüsnü Süslü’nün, yöre derneklerine ilişkin çalışmaları ve projeleri ise büyük ilgi görüyor. Ziyaretlerde sosyal bazlı ve kültürümüzün devamını sağlayan projelerin; derneklerin ayakta kalmasında en büyük etken olduğunu savunan Süslü, Belediye Başkanı olması halinde Kartal Merkez’de İl Dernekleri için temsilcilik şeklinde  ofisler açacaklarını belirtti. Süslü, “Derneklerimiz Kartal’da Belediyemizin göstereceği bir bina içerisinde temsiliyetlerini sağlayabilecek bir ofise sahip olacaktır. Bunun yanı sıra bu bina içerisinde yöre derneklerimizin toplantılarını ve çalışmalarını rahatlıkla gerçekleştirebilecekleri, konferans salonları ve fuaye alanları yapılacaktır”.

Kültür Gezileri
Yöre derneklerine ilişkin projelerinin sadece dernekleri merkezde toplamakla sınırlı olmadığını ifade den Süslü, “İlgili il dernekleri ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile birlikte hareket ederek, Kartal’daki öğrencilerimiz için kültür gezileri düzenleyeceğiz. Öğrencilerimiz tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimizi belediyemizin imkanları ile ziyaret edecekler.  Bu sayede farklı kültür ve gelenekleri görerek öğrenmiş olacaklardır”.

Cenaze İşleri
Süslü’nün vatandaşlarla bir araya geldiği toplantılarda değindiği bir diğer nokta ise cenaze işleri oldu. Kartal da vefat eden kişilerin cenazelerinin memleketlerinde toprağa verilmesi için otobüs ihtiyacının ivedilikle ve ayrım yapmaksızın karşılanacağını belirten Süslü, “vatandaşlarımızın başka belediyelerden yardım talep etmek gibi bir durumda olmayacak.. İhtiyaç duyulan yerde taziye çadırı kurularak, vatandaşların talep ettiği şekli ile cenaze evine ücretsiz yemek hizmetinin de sağlayacağız.

Bölgelere göre Festival
Düzenlenecek festivallerde yöre derneklerinin kendileri için olmazsa olmaz koşul olacağını belirten Süslü, “ Bölgelere göre festivaller düzenleyerek, Kartal’da yaşayan farklı coğrafyadan gelen insanlarımıza doğdukları  illere ait ürünleri kültürleri sergileme imkanı sağlayacağız.

Temsil Adaleti Sağlanacak
Belediye Başkan Aday Adayı olduğu günden bu yana her platformda yerel yönetimlerde sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve yöre derneklerinin önemine vurgu yapan Süslü, “STK’lar yerel yönetimlerin olmazsa olmazıdır. Belediye meclisinde temsili adalet sağlanarak, meslek odalarından, yöre derneklerinden ve STK’lardan temsilciler bulundurulacaktır”

“Sosyal projeler vatandaşın yaşam alanları yaratmalıdır” diyen Süslü  “Bu projeleri uygularsanız toplum arkanızda durur. Üreten, dürüst ve çalışkanlığı baz alacağız. Kartal’da bu çizgiden giderek vizyonumuzu ve ufkumuzu geniş tutarak Kartal’ın gelişimine katkı sağlayacağız. Bu katkıyı da odalarla, derneklerle, sivil toplum örgütleriyle birlikte katılımcı belediye anlayışı ile yapacağız.

Galeri
📆 26 Ekim 2013 Cumartesi 12:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR