MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » İBB Gençlik Meclisi’nden görme engelli öğrencilere ziyaret
İBB Gençlik Meclisi’nden görme engelli öğrencilere ziyaret
İBB Gençlik Meclisi Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası dolayısıyla Türkan Sabancı Görme Engelliler Ortaokulu’nu ziyaret etti. Etkinlikte gitar ve kemençe performansı ile stand-up gösterisini izleyen görme engelli öğrenciler çeşitli yarışmalarla da hoşça vakit geçirdi.
Gençlerin İstanbul’da daha çok sosyal ve kültürel hayatın içinde yer almaları için çalışmalarını sürdüren İBB Gençlik Meclisi, Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası dolayısıyla Türkan Sabancı Görme Engelliler Ortaokulunu ziyaret etti.
İBB Gençlik Meclisi Tanıtım ve Organizasyon Komisyonu tarafından düzenlenen Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası etkinliği kapsamında okul öğrencileriyle bir araya gelindi. Öğrencilerle sohbet eden ve öğle yemeği yiyen meclis üyeleri Gençlik Meclisi’nin çalışmalarına ve engelli gençlere yönelik projelere ilişkin bilgi verdi.
Okulun konferans ve spor salonu ile açık alanlarında yapılan etkinliklerde öğrenciler gitar ve kemençe eşliğinde çalınan şarkıları dinleyip stand-up gösterisi ile eğlendiler. İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş etkinlikle ilgili meclisin misyon ve vizyonu hakkında açıklama yaptı. Ağırbaş gençlerin gerek sosyal hayatta gerekse yönetim alanlarında daha etkin olmalarını ve bu alanlarda söz sahibi olmalarını amaçladıklarını belirtti.
Bu doğrultuda engellilerin de gençliğin yönetiminde aktif rol almalarını istediklerini dile getiren Ağırbaş, “Yılın birçok döneminde bazı konularda önemli hafta ve günlerde çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de Görme Engelliler Beyaz Baston Haftasıydı. Birçok noktada görme engelli vatandaşlarımız için çeşitli etkinlikler yapılırken biz de İBB Gençlik Meclisi olarak bir farkındalık oluşturmak, üyelerimizle birlikte bu güzel okulumuzu ziyaret edip görme engelli kardeşlerimizle güzel bir gün geçirmek, onlara biraz olsun günlük hayatın sıkıntılarını unutturmak istedik. Bundan sonra da engelli gençlerimize yönelik olarak daha fazla programlar düzenleyip ve yeni projelerle 5. dönem çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Etkinlik kapsamında gün içinde dört farklı yarışma yapıldı. Öğrenciler bu yarışmalarda yoğurt yeme, ip çekme, balon patlatma ve çuval yarışmalarıyla doyasıya eğlendi. Program günün anısına görme engelli öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.

Etiketler:
📆 21 Ocak 2015 Çarşamba 11:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR