MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Toplum » İftara yetişemeyenler çorba çeşmelerinde iftar açtı
İftara yetişemeyenler çorba çeşmelerinde iftar açtı

Esenyurt Belediyesi, Ramazan ayı boyunca oruç tutan vatandaşlar için ilçenin farklı noktalarına çorba çeşmeleri kurdu. İftara yetişemeyen yüzlerce kişi ezanın okunmasıyla çorba çeşmelerine akın etti.
Esenyurt Belediyesi, oruç tutan ve iftar vaktinde evlerine yetişemeyen vatandaşlar için çorba çeşmeleri kurdu. Akşam ezanının okunmasıyla oruçlarını sokakta açan vatandaşlar, sıcak çorba içebilmek için çorba çeşmelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. 9 ayrı noktasında kurulu olan çeşmelerde, stant görevlileri vatandaşlara hurma, su, ekmek ve çorba ikram etti. Sokakta oruçlarını sıcak çorba ile açma imkanı bulan vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.
Her gün yüzlerce kişinin orucunu açmasına vesile olan stant görevlisi Emek Gürenin, “Burada çorbanın yanı sıra su, hurma, ekmek dağıtıyoruz. Çorbalarımız iftara 1 saat kala geliyor. Bu yüzden de vatandaşlarımız çorbalarını sıcak içiyor. Ezan okunmadan 5 dakika öncede çorbalarımızı dağıtıyoruz. Talep inanılmaz bir şekilde çok fazla. 10 dakika içerisinde bütün malzemelerimizi bitiriyoruz” dedi.
İftara yetişemeyen bir vatandaş, “İşten çıktık eve yetişemedik. Yolda yürürken de bu standı gördüm. Çok güzel düşünülmüş bir proje. İlk defa tattım çorbayı da çok sıcak, çok lezzetli” diye konuştu.
Diğer bir vatandaş ise, iftara yetişemediğini buna rağmen sokakta karnına sıcak bir çorba girdiğini söyledi. Meydan, mahalle girişlerine ve yolcu duraklarına yerleştirilen çorba çeşmeleri hizmeti, Ramazan ayı boyunca vatandaşların hizmetine sunulmaya devam edecek.

📆 19 Temmuz 2013 Cuma 10:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR