MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » İKLİM ATÖLYEM / MY CLIMATE WORKSHOP
İKLİM ATÖLYEM / MY CLIMATE WORKSHOP

10 Türk 1 Litvanyalı 11 ortaklı projemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerimizle Ocak ayı itibariyle İklim değişikliğinin ana temaları olan toprak, su, hava, orman, canlılar her ay bir tema şeklinde çalışılmıştır.

Projemizde Eyyup Genç ilkokulundan Kamiran ÇAKARA olarak Minik Kaşifler sınıfı ile kurucu ortağı olarak çalıştım.
Projemizde; Hava, Toprak , Su, Orman ve Canlılar Atölyeleri çalışmalarımızla öğrencilerimizin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini fark etmelerini, çözüm yolları üretmelerini çeşitli etkinliklerle bilinçlenmelerini amaçladık.


5 ay boyunca uyguladığımız Okul Öncesi 5 E Stem planlarımızda öğrencilerin iletişim ve problem çözme becerilerini geliştirdik ve bir problemin farklı çözüm yollarını keşfetmelerini sağladık.


Su atölyesinde proje ortakları su konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Suyu Kirletme Sanatla Güzelleştir” diyerek okullarımızda Ebru çalışması ile kitap ayraçları yaparak okul İdarecilerine, öğretmenlere, okul personeline ve öğrencilerimize hediye ettik.


TEMA Mersin / Tarsus eğitim sorumlusu Temel GÖVCE tarafından öğrenci ve velilerimize online ortamda “İklim Değişikliği” konulu bilgilendirme semineri yapılmıştır. Programımızı katılan öğretmen, öğrenci, veli ve semineri sunan Temel GÖVCE’ ye teşekkür ederiz.


Projemizde; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklarla hazırladığımız “Mutlu Dünya Tiyatrosu ” oyunumuzda ülkemizde buluşan çocuklar dünyaya iklim değişikliği konusunda sloganlarla mesajlar vermişlerdir.


Çocukların bayram öncesi uzaktan eğitim sürecinde evde eğlenceli ve güzel vakit geçirmeleri amacıyla 11.05.2021 tarihinde zoom üzerinden düzenlediğimiz geleneksel gölge oyunumuz Karagöz ve Hacivat öğrencilerimizle buluştu. Karagöz Hacivat Ustası HAYALİ SUAT VERAL ve Türkiye ilk kadın Karagöz Ustası HAYALİ MERVE İLKEN projemizde çocuklara sundukları gölge oyunuyla eğlenceli ve güzel vakit geçirdik.


Programımızı katılan idareci öğretmen, öğrenci, veli , HAYALİ SUAT VERAL ve Türkiye ilk kadın Karagöz Ustası HAYALİ MERVE İLKEN’e teşekkür ederiz.


Proje sürecinde idareci, öğretmen ve velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Projemizle gelecekte çocuklarımızın hepsini iklim değişikliği konusunda duyarlı bireyler olarak görmek en büyük dileğimizdir.

HABER: Suna Böğürcü

Galeri
📆 12 Mayıs 2021 Çarşamba 13:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR