MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » İLGEZDİ: MARAŞ HALKININ YANINDAYIZ. ONLARI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ!
İLGEZDİ: MARAŞ HALKININ YANINDAYIZ. ONLARI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ!

Maraş halkının sığınmacılar için kurulacak konteyner kente tepkisi sürerken Sivricehüyük’te kurulan nöbet çadırını ziyaret eden CHP heyeti “direnmeye devam edeceğiz” mesajı verdi.

 

K.MARAŞ –(Sivricehüyük) CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Antep Milletvekili Akif Ekici, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, Maraş İl Başkanı Esat Şengün ve partililerden oluşan CHP heyeti sığınmacı kampının kurulacağı yer olarak seçilen Sivricehüyük’e gelerek, konteyner kente karşı direnen vatandaşlara destek verdiler.

CHP Heyeti adında açıklama yapan İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Alevi-Sünni demeden bölge insanımız bu kampın yapımına karşı. Biz de bu mücadelelerinde Maraş halkının yanındayız, onları yalnız bırakmayacağız” dedi.

İlgezdi şunları söyledi:

Sevgili Canlar,
e06048a7-d39a-44f7-af88-1d2110b5af6b

Değerli Basın mensupları,

Yaşanan iç savaştan dolayı yaşam alanlarını terk ederek Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan milyonlarca Suriyeli olduğunu hepimiz biliyoruz.

Şimdi Avrupa ile imzaladığımız geri kabul anlaşmasıyla birlikte yaklaşık 1 milyon göçmene daha ev sahipliği yapacağız. Ne acıdır ki, Avrupa’dan geri gönderilecek göçmenler arasında Türkiye’ye gelmemek için intihar edenler var.

Yani bu sorunun daha fazla mülteciyi Türkiye’ye yerleştirmekle çözülmeyeceği ortada…

Suriye’de iç savaşın bitmesi lazım. Biz, CHP olarak; Suriyeli kardeşlerimizin burada sığınmacı olarak kalmalarını değil, huzur ve güven içerisinde kendi ülkelerine dönmeleri gerektiğini savunuyoruz. Öncelikle bunun altını çizelim…

Fakat geldiğimiz noktada; Suriye’deki iç savaşı körükleyen anlayışın, Avrupa’dan gelen 3 milyar avro ile birlikte yeni arayışlara girdiğini görüyoruz.

İç savaşı bitirmek yerine Türkiye’de sığınmacılar için kamp yeri arayan AKP tehlikeli bir senaryoyu hayata geçiriyor.

Maraş’ın ekolojik, etnik, mezhepsel ve demografik yapısını kökten değiştirmeye niyetleniyor.

Anımsayacaksınız 2014’te Kahramanmaraş’ta, kent merkezinde kalan Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini isteyen yaklaşık bin kişi sosyal medyadan örgütlenerek sokaklara dökülmüş, büyük olaylar çıkmıştı.

Şimdi hükümet olayı bir adım daha ileriye taşıyor.

Hiçbir itirazı dinlemeyen hükümet; 20’ye yakın Alevi köyünün bulunduğu, aynı zamanda Maraş’ın en verimli tarım, mera ve habitat koruma alanı olan bir bölgeye 27 bin kişilik konteyner kent kurulması için harekete geçiyor!
Maraş sıradan bir yer değildir. Rastgele seçilmemiştir. Bildiğiniz üzere tıpkı Adıyaman ve Antep gibi Maraş ilimiz de IŞİD’in kök saldığı bir yer.

Türkiye’yi çeşitli eylemlerle kana bulayan cihatçıların özellikle Adıyaman kolu, Maraş-Antep-Kilis hattını kullanarak Anadolu’nun başka kentlerine yayılıyor.

Geçmişte karanlık odaklarca sahneye konan Maraş katliamını da düşündüğümüzde tablo bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmaktadır.

Alevi’si Sünni’si demeden bölge insanımız burada bir kamp yapılmasına karşıdır. Demografik yapının, toplumsal ilişkilerin, bin yıldır yaşanan toplumsal mutabakatın bozulmasına karşıdır.

Hal böyleyken, ortak aklı dinlemeden, “ben yaptım oldu” anlayışıyla hareket eden AKP, telafisi mümkün olmayacak bir yarayı yeniden kaşıyarak açmak üzeredir.

Yerli nüfustan neredeyse beş kat fazla sayıda Mültecinin yerleştirildiği bir yerde tarım yoktur, hayvancılık yoktur. Ucuz iş gücü satın almak ve asimile edilmeye çalışılan bir toplum vardır.

Şu bilinsin ki, biz bu konuda Maraş halkının yanındayız. Bu mücadelelerinde onları yalnız bırakmayacağız.

Sözlerimi hiç unutulmaması gereken şu sözlerle bitiriyorum: “Katliamlarla boşaltılmış bir coğrafya; başka katliamlardan kaçan insanlara ‘güvenli yurt’ olamaz.”

Galeri
📆 09 Nisan 2016 Cumartesi 19:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR