MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Toplum » İlk kez İstanbul’a gelen Mardinli çocukların mutluluğu
İlk kez İstanbul’a gelen Mardinli çocukların mutluluğu

Haziran ayında Mardin’in Kızıltepe ilçesi Akçapınar köyü okulunu ziyaret eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Enver isimli bir öğrencinin “İstanbul’u görmek istiyoruz” talebine kayıtsız kalmayarak tüm öğrencileri ve öğretmenleri Tuzla’da misafir etti. İlk kez uçağa binen ve ilk kez İstanbul’u gören çocuklar İstanbul’un tarihi yerleri gezdiler. Çocukların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerken yaşadığı mutluluk kameralara saniye saniye yansıdı.

Mardin’in Kızıltepe İlçesi Akçapınar Köyü’nde öğretmenlik yapan Esra Boyraz, basından takip ettiği Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın iyilik çalışmalarını okuluna getirmek istemiş ve okulundaki bazı ihtiyaçların giderilmesi için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı davet etmişti. Çocukların daha iyi şartlarda eğitim görebilmeleri için harekete geçen Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu iş birliğiyle Haziran ayında Akçapınar İlkokulu’nun bakım ve onarımı yapılmış, bir zeka sınıfı oluşturulmuş, öğrencilere giysi, oyun ve kırtasiye setleri hediye etmişti.   

MARDİNLİ ÇOCUKLAR İLK KEZ İSTANBUL’U GEZDİ

Esra öğretmenin davetini kırmayarak Mardin’in Kızıltepe İlçesi Akçapınar köyü okulunu ziyaret eden ve öğrencilerle buluşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Enver isimli bir öğrencinin İstanbul’u görmek istediğini söylemişti. Başkan Yazıcı verdiği sözü tutarak Akçapınar İlkokulu’nda okuyan öğrencileri ve öğretmenleri Tuzla’da misafir etti. İlk kez uçağa binen ve İstanbul’u ilk kez gören çocuklar Tuzla’daki Tema Park’ta doyasıya eğlendiler. Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı ve İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzeleri gezdiler.

“AKÇAPINAR KÖYÜ İLE TUZLA ARASINDA BİR KARDEŞLİK BAĞI OLUŞTU”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mardin’den İstanbul’a gelen öğretmen Esra Boyraz ve öğrenciler ile Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Çocuklarla tek tek sohbet eden Başkan Yazıcı, “Buraya gelerek bizlere şeref verdiniz. Mardin’de bizleri güler yüzle karşılaşmıştınız. Orada Enver’le satranç oynarken, Enver kulağıma ‘Ben İstanbul’a gitmedim’ dedi. Enver’in bu sözü üzerine sizleri ağırlama düşüncesi oldu. Şeref duyduk. Kızıltepe ile Akçapınar Köyü ile Tuzla arasında bir gönül bağı oluştu. İnşallah bundan sonra her zaman burada bir yeriniz olduğunu unutmayın” dedi.  







📆 26 Eylül 2022 Pazartesi 21:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR