MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » İlkyardım, Son Yardıma Dönüşmesin
İlkyardım, Son Yardıma Dönüşmesin

Pendik Belediyesinin Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle düzenlediği ilk yardım seminerinde vatandaşlara bu konuda yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlatan Dr. Fatma Nur Karacan: “İlkyardımda müdahale mutlaka sertifikalı ve eğitimli uzmanlara bırakılmalı. Hayat kurtarmak isterken yanlış müdahaleler çok daha kötü sonuçlara yol açıyor.” dedi.

 

Pendik Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Fatma Nur Karacan, Pendik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde vatandaşlara basit ilkyardım kurallarını anlattı.  Dr. Fatma Nur Karacan, herhangi bir kaza ya da hayati tehlikesi bulunan bir sağlık durumuyla karşılaşıldığında hayat kurtaracak bilgiler verirken hastaya müdahalenin bu alanda sertifikası bulunan ilkyardım uzmanları tarafından yapılması gerektiğinin altını önemle çizdi.

Kazazedeye yardım için önce olası tehlikelerin belirlenerek olay yerinin güvenli hale getirilmesi, ardından kazazedenin hayati fonksiyonların çalışıp çalışmadığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Fatma Nur Karacan: “112’yi aramadan önce hastanın bilinci açıksa kimliğini, kullandığı ilaç olup olmadığını öğrenmek, 112’yi ararken de sakin olmak ve soruları doğru cevap verebilmek çok önemli. Yaşam belirtileri için bilincin açık olup olmadığını, dolaşım ve solunum fonksiyonlarını anlamaya çalışırken hastanın veya yaralının pozisyonunu bozmamaya dikkat edin. Zorunlu kalınmadıkça hasta ve yaralıların hareket ettirilmemesi, bu işin eğitimli ilkyardım uzmanlarına bırakılması hayati önem taşıyor.” uyarısında bulundu.

Pendikliler, ilgiyle takip ettikleri sunum esnasında notlar alırken merak ettiklerini de sorma şansı buldu.

 

📆 25 Ağustos 2017 Cuma 13:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR