MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » “İNSANCA ŞEYLER” UĞUR MUMCU YKYM’DE
“İNSANCA ŞEYLER” UĞUR MUMCU YKYM’DE

Kartal Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Sosyolog, eğitimci – danışman Burhan Ulucanlı’nın konuşmacı olarak katıldığı “İnsanca Şeyler” adlı panel, Kartal Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde düzenlendi.

 

Kartallıların ilgi gösterdiği ve yaklaşık 2 saat süren panelde Sosyolog Burhan Ulucanlı, katılımcılarla etkileşimli bir sunum gerçekleştirdi. ‘İnsan nedir?’, ‘İnsanın tarihsel temelleri’, ‘İnsanın olanakları’, ‘İnsanın değerleri’, ‘Yaşamın çelişkileri’, ‘Günümüzde insanın durumu’, ‘İnsanın anlam arayışı’ ve ‘Anlamlı ve coşkulu yaşam’ gibi konu başlıklarının yer aldığı panelde Ulucanlı, her insanın doğuştan, gelişmeyi bekleyen gizli potansiyellere sahip olduğunu söyledi.

 
Bu potansiyelin gelişmesi veya körelmesinin çevredeki diğer insanların ‘insanın değeri bilgisine’ bağlı olduğunu savunan Ulucanlı, yetişkinlerin çocuk büyütme konusundaki tutumlarının da önemli bir faktör olduğunu belirtti. Örnek olarak kardeşini hırpaladığı için dövülerek onuru zedelenen bir çocuğun incitmemeyi ve onur kırıcı davranmamayı değil sadece bir çocuğun nasıl daha iyi dövüleceğini öğrendiğini belirten Ulucanlı, bu şekilde çocukken zalimce dövülen çocukların büyüdüklerinde başka insanlara zalimce davranış gösterdiğini savundu.

 

Bu insanların, televizyonda ve çevrelerinde gördükleri şiddeti normal görmeye başladıklarını belirten Ulucanlı, hasta yetişkinlerin hasta kuşaklar yetiştirmesi ile bir kısır döngü oluştuğunu söyledi. İnsanların tıpkı soğan gibi kabuklardan oluştuğunu ve her bir kabuğun insanın bir yargısını oluşturduğunu belirten Ulucanlı, bütün bu kabukların altında bir öz bulunduğunu söyledi. İnsanın zor zamanlarda hayata tekrar katılmasını sağlayacak sebepleri olması gerektiğini belirten Ulucanlı, en azından bir tane hayat amacının olması gerektiğine dikkat çekti.

📆 02 Şubat 2015 Pazartesi 17:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR