MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » İnternet medyasında çalışanlar da sarı basın kartı alabilmeli
İnternet medyasında çalışanlar da sarı basın kartı alabilmeli

İnternet medyasında çalışanlar da sarı basın kartı alabilmeli”

ASİAD Başkanı Barış Aydın:

“Sarı basın kartı gazetecinin sadece kimliği değil aynı zamanda gururudur.

Dijital medya hızla gelişirken, bu alanda çalışan gazeteci arkadaşlarımızın da sarı basın kartı alma çabasını destekliyoruz”

 

 

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, gazetecilerin, yaşadığımız dünyanın daha huzurlu ve daha şeffaf bir hale gelmesi için gece gündüz çalıştığını belirterek, “Her meslek grubunun imrenerek baktığı sarı basın kartı, gazetecinin sadece kimliği değil, aynı zamanda gururudur. Dijital medya hızla gelişirken, bu alanda çalışan gazeteci arkadaşlarımızın da sarı basın kartı alma çabasını destekliyoruz” dedi.

 

Barış Aydın, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, geçtiğimiz yıl içerisinde 66 gazetecinin hayatını kaybettiğini ve 119 gazetecinin de kaçırıldığını anımsattı.

 

Yaşanan olaylar nedeniyle gazetecilik mesleğinin dünyanın en tehlikeli meslekleri arasına girdiğini vurgulayan Aydın, “İnsanların haber alması ve düzenli bilgi akışı için basının özgürce çalışacağı ortamların olması son derece önemlidir. Bu önemli görevi yerine getirmek için koşuşturan gazetecilerin halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

 

Sadece kart değil, aynı zamanda prestij

 

Türk basınının geçmişten bugüne önemli gelişme gösterdiğini, yazılı ve görsel boyutunun yanında dijital ortamda da görevini fedakarca yerine getiren basın mensuplarının etkinliğini her geçen gün arttırdığına dikkati çeken Aydın, her meslek grubunun imrenerek baktığı sarı basın kartının basın mensuplarına prestij ve ayrıcalık getirdiğini bildirdi.

 

Aydın, klasik medya kuruluşlarının yanı sıra dijital medya mensuplarının da uzun zamandır sarı basın kartı alabilme müjdesini beklediğini kaydederek, şunları söyledi:

 

“Çalışma koşulları ve mesai anlayışı olarak tam bir gazetecilik yapan dijital medya emekçilerinin, diğer gazetecilerde var olan haklara sahip olmasının zamanı geldi. Dijital medya çalışanları için başta sarı basın kartı olmak üzere tüm düzenlemelerin acilen yapılması gerekmekte. Sarı basın kartı gazetecinin sadece kimliği değil aynı zamanda gururudur. Bu nedenle, internet üzerinden yayın yapan medya mensuplarının da bu prestije sahip olabilmeleri şart. Dijital medya hızla gelişirken, bu alanda çalışan gazeteci arkadaşlarımızın da sarı basın kartı alma çabasını destekliyoruz. Umarız yeni yıl dijital medya mensuplarının hayallerine ulaştığı ve internet medyasında da sarı basın kartlı gazeteci döneminin başladığı yıl olur.”

Etiketler:
📆 09 Ocak 2015 Cuma 17:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR