MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » İranlı yönetmenin belgeseline Maltepe Belediyesi kucak açtı
İranlı yönetmenin belgeseline Maltepe Belediyesi kucak açtı

İranlı belgesel, film yapımcısı ve yazar Mehdi Shabani tarafından çekilen “Meyhane, Dedemin Canevi” adlı belgesel Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) izleyicilerle buluştu. Büyük ilgi gören belgesel film için bir gala töreni de düzenlendi.

 

 

Filmin galasına başta Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve belgeselin yapımcısı Mehdi Shabani başta olmak üzere ünlü mimar Aydın Boysan, gazeteci-yazar Musa Ağacık ve çok sayıda davetli katıldı. Belgesel filmin gösterimi öncesi düzenlenen galada, Başkan Ali Kılıç tarafından, filmin yönetmeni Mehdi Shabani’ye çiçek takdim edildi. Kılıç, belediye olarak sanata ve sanatçılara kucak açtıklarını, Maltepe’nin bir sanat kenti haline getirileceğini söyledi.

 

 

Yönetmenliğini Mehdi Shabani’nin yaptığı, senaryosunu Mahsa Mohebali’nin yazdığı, müziklerini Barış Güvenenler’in bestelediği film, üç ana çizgide ilerleyen öykülerden oluşuyor. Birinci çizgi, kurgusal bir perspektifle yönetmenin meyhaneyle ilişkisini kişisel tarihi üzerinden incelerken, arka planda İran Devrimi’nin meyhanelere yaklaşımını gösteriyor. İkinci çizgi, yönetmenin İstanbul meyhanelerindeki serüveni içinde bu mekanların ülkemizdeki işlevini ve toplumsal gidişatın bu mekanlara etkilerini araştırıyor. Üçüncü çizgi, meyhaneleri tasavvuf felsefesi, edebiyat ve tarihsel açıdan inceliyor. Belgeseldeki temel ilerleyiş bu üç çizginin birbiriyle çatışma-uzlaşma nedenleri ve sonuçları üzerinde yoğunlaşıyor.

📆 20 Aralık 2014 Cumartesi 16:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR