MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Maltepe, Manşet, Toplum » İranlılar “Sevgi Sofrası”nda
İranlılar “Sevgi Sofrası”nda

Maltepe’de Ramazan ayı boyunca her gün 2 bin kişiye iftar verilen “Sevgi Sofraları”, İranlıları ağırladı.

İftar öncesi İran’dan gelen heyetle birlikte yemek dağıtan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bugün gelenek ve görenekleriyle bizlere benzeyen dostlarımız İranlılarla beraberiz. Umuyorum ki bu sıcak temaslar, kardeşçe paylaşmayı ve barış içerisinde bir arada yaşamayı halklarımıza kazandıracak” dedi.

 
Maltepe Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında kurduğu “Sevgi Sofraları”na İranlılar konuk oldu. Organik Pazar alanındaki iftara Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Abdulreza Rashed, başkonsolosluk yetkilileri, diplomatlar, Tahran 22. Bölge Belediye Başkanı Qasem Molaei, Tahran Belediyesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Goshtasb Mozafari, Tahran 22. Bölge Belediye Başkan Yardımcısı Jafar Mirzaei ve Tahran 22. Bölge 9. Alan Yöneticisi Behraam Shakoori ile Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül katıldı. Burada İranlılarla birlikte yemek dağıtan Başkan Kılıç, Kur’an tilavetinin ardından yaptığı konuşmada İran ile Maltepe arasında dostluk köprülerinin insanları kaynaştıracağına dikkat çekti.

“KARDEŞÇE VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAYACAĞIZ”

Kılıç, “Geçen hafta Nijeryalı dostlarımızı ağırladık, şimdi de İranlı dostlarımızla bir aradayız. Maltepe’yi dünyaya açmaya çalışıyoruz. Umuyorum ki bu sıcak temaslar, kardeşçe paylaşmayı ve barış içerisinde bir arada yaşamayı halklarımıza kazandıracak. Bu vesileyle tuttuğunuz oruçları Allah kabul eylesin” dedi. Kılıç’tan sonra söz alan Tahran 22. Bölge Belediye Başkanı Qasem Molaei ise   “Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Rahmet ve bereketin ayı olan Ramazan’da Maltepeli dostlarımızla birlikte olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. İki ülke arasında kültürel açıdan geçmişe dayanan çok sıkı dostluklar ve bağlar var. Burada bulunan herkesi, kurduğumuz bu dostluk ilişkisinin gelişmesi adına İran’a davet ediyorum. Umarız daha nice iftarlarda bir araya geliriz” diye konuştu.
Konuşmalar sonrasında Prof. Dr. Mustafa Uzun etkinlikler kapsamında bir sohbet gerçekleştirirken, sahnelenen Kavuklu ile Pişekar ortaoyunuyla çocuklar doyasıya eğlendi. Başıbüyük Mahallesi’nde düzenlenen ve Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Canan Döner ile Gültekin Karataş’ın katıldığı sokak iftarında da, 2 bin kişi birlikte oruç açtı. (22.06.2016)

📆 23 Haziran 2016 Perşembe 09:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR