MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Işıklı minikler, engelleri sosyal sorumluluk bilinciyle aşıyor
Işıklı minikler, engelleri sosyal sorumluluk bilinciyle aşıyor

Minik öğrenciler, engelleri sosyal sorumluluk bilinciyle aşıyor

 

Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Ayazağa Işık İlköğretim Kurumu tarafından farklılıkları kabul etme ve birlikte hareket edebilme amacıyla başlatılan “Engelsizsiniz” projesi 6’ıncı yılında görme engelli öğrencilere ışık oldu.

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen “Engelsizsiniz Projesi” kapsamında Işıklı öğrenciler, düzenledikleri etkinliklerden kazandıkları gelir ile görme engelli yaşıtlarının müzik eğitimine destek verdi. FMV Özel Ayazağa Işık İlköğretim Kurumu öğrencileri, düzenledikleri “Işık İçin Çal” konserleri ve “Işık Pazarı” etkinlikleri ile proje için bağış topladı.

“Işık İçin Çal” konserlerinde müzik öğretmenleri ile birlikte canlı performans sergileyen öğrencilere, 4. sınıf öğrencileri de kurdukları organik ürünler pazarı ile destek verdi. Işıklı öğrenciler, etkinliklerden topladıkları bağışlarla İstanbul Sarıyer’deki “Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu”nun müzik dersliğine yeni müzik aletleri ve mobilyalar aldı. Öğrenciler ayrıca görme engelliler için özel olarak tasarlanan koordinat sistemi tablosunu da okula hediye etti.

Dostluk maçı yapıldı

FMV Özel Ayazağa Işık İlköğretim okulu öğrencileri “Engelsizsiniz” projesi kapsamında işitme engelleri öğrencilerle de bir araya geldi. Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu öğrencilerini Ayazağa Kampüsü’nde misafir eden Işıklı öğrenciler, yaşıtlarıyla bir de dostluk maçı yaptı. Öğrenciler, farklılıkları kabul edip birlikte hareket edebilme mesajı verdi.

Işıklılar sosyal sorumluluk bilinciyle yetişiyor

“Önce iyi insan yetiştirme” misyonuyla eğitimde 130’uncu yılını dolduran Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları’nda öğrenciler, sosyal sorumluluk bilinciyle yetişiyor. Öğrenciler kendi geliştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında daha önce ‘Doğu’da Bir Kardeşim Var’ projesi ile Ağrı’nın Geçitveren Köyü’nden 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencileri ile bir araya gelmiş, kitap ve ders araç gereçleri bağışlayan Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri, misafir ettiği 12 öğrencinin İstanbul’da 1 haftalık yaz okulu bütçesini de sahneledikleri bir tiyatro gösterisi ile karşılamıştı.

📆 28 Haziran 2016 Salı 11:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR