MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Şile, Toplum » İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 96 PLAJDA TEMİZLİK YAPIYOR
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 96 PLAJDA TEMİZLİK YAPIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) kent genelinde halka açık plajlarda yaz sezonu (Mayıs-Eylül) boyunca temizlik hizmeti yürütüyor. Temizlik ekipleri 96 kent plajından bu yıl 12 bin 444 metreküp çöp topladı.

İBB bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı kentin plajlarını özenle temizliyor. İstanbulluların güven içinde girebilecekleri plajları 07:45 – 18:00 saatleri arasında temizleyen ekipler, bir sezonda 12 bin metreküp (yaklaşık 600 kamyon) çöpü ve yosunu toplayarak bertaraf merkezlerine gönderiyor.

-SADECE TEMİZLİK YAPILMIYOR-
Temizlik faaliyetleri yürütülen 96 plajda denize girmek mümkün olmakla birlikte, İstanbullular en çok Kilyos, Silivri, Selimpaşa, Ağva, Şile, Menekşe, Caddebostan, Kumburgaz ve Florya plajlarını tercih ediyor. Temizliği yapılan bu plajlarda ayrıca, zamanla oluşan bitki, midye, taş vb. atıklar temizlenerek plaj yüzmeye uygun bir hale getiriliyor. Temizlik ekipleri bu hizmetleri farklı özelliklerde, plaj kumu eleyen, havalandırma yapan, küçük atıkları ve yosunları toplayan 11 adet plaj temizleme aracını kullanıyor.

Temizlik ekiplerinin plajlardan topladığı pet şişe, ambalaj atıkları, cam şişeler, poşetler, sigara izmaritleri poşetlere doldurularak bertaraf merkezine götürülmek üzere araçlara yükleniyor.

-EKONOMİYE BÜYÜK KATKI-
Temizlik ekipleri tarafından plajlardan toplanan bu atıklar İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İSTAÇ’a ait bertaraf merkezlerinde depolanarak ekonomiye tekrar kazandırılıyor. İstanbul’da günlük 300 bin ailenin kullandığı elektrik bu tesislerde çöp gazından üretiliyor.

-VATANDAŞ ŞİKAYETLERİNE ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR-
Plajları kullanan vatandaşların sosyal medyadan ve 153 Beyaz Masa’ya ilettiği talep ve kirlilik şikayetleri temizlik ekiplerine bildiriliyor. Kirliliğin olduğu bölgeye en yakın ekip kısa süre içerisinde olay yerine intikal ederek vatandaşların şikayetlerini çözüme kavuşturuyor.

-OKUL VE KURUMLARDA EĞİTİM SEMİNERLERİ-
Temiz çevre ve temiz deniz için titizlikle çalışmalarını sürdüren İBB, İstanbullulardan yapılan bu temizlik çalışmaları ile ilgili olarak hassasiyet göstermelerini istiyor.  İBB, vatandaşların denize olan bakış açılarını ve deniz kirliliği ile ilgili farkındalıklarını arttırmak amacıyla okullarda ve değişik kurumlarda eğitim seminerleri düzenliyor. “Denizlerimiz Temiz Kalsın” eğitim projesiyle de deniz ve kıyılarını, plajları temiz kullanarak kirliliğe sebep olacak etkenlerden uzak durulması yönünde bilgilendirmeler yapıldı.

“SİZCE DENİZLERİMİZ NASIL DAHA TEMİZ KALIR?”-
Öte yandan İBB, 2018 yılı içerisinde Eminönü, Üsküdar ve Yenikapı gibi alanlarda 1.121 vatandaş ile yüz yüze anket çalışması gerçekleştirdi. 11 soruluk anketin içerisinde yer alan, “Sizce denizlerimiz nasıl daha temiz kalır?” sorusuna ankete katılanların büyük bir bölümü “Eğitim ve Bilinçlendirme” diye cevap verdi.  Anket sonuçlarını değerlendiren İBB, okullardaki ve kurumlardaki eğitim seminerlerini arttırdı. İBB, 2018 yılında okul, STK, kurum ve gönüllülerle İlk 8 aylık dilim içerisinde toplam 46 eğitim ve bilinçlendirme etkinliği yaptı. Ayrıca Galata Köprüsü ve amatör balıkçı alanlarını gezerek sahada bilgilendirme yapan İBB ekipleri, marinalara da bilgilendirme ziyaretleri düzenleyerek seminerler vermeye devam ediyor.

 

📆 16 Eylül 2018 Pazar 21:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR