MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » İstanbul ”DEPREM’E”hazırlanıyor
İstanbul ”DEPREM’E”hazırlanıyor

İSTANBUL’UN ALTYAPISI OLASI DEPREME KARŞI HAZIRLANIYOR

İSKİ, İstanbul’un içmesuyu ve atıksu altyapısını olası depreme karşı güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapıyor.

İSKİ, ünlü yer bilimci, Prof. Dr. Naci Görür’ün koordinesinde yürütülen “Deprem Risk Analizi” çalışmasıyla, olası İstanbul depreminin İSKİ’nin içmesuyu ve atıksu hatlarında oluşturacağı etkileri inceliyor ve şehre hizmet veren önemli altyapıların depremle birlikte zarar görebilecek olanlarını belirliyor. Böylece olası depremde zarar görecek, su, atıksu ve arıtma tesisleri ile bunların muhtemel arıza noktaları belirlenerek bu noktalarda gerekli önlemler planlanıyor.

Avrupa Yakası’ndaki çalışmalar tamamlanarak hazırlanan 2 adet kitap İSKİ’ye sunulmuş olup Asya Yakası’ndaki çalışmalar ise halen devam etmektedir.

Çalışmalar, içmesuyu isale hatları, atıksu tünelleri, atıksu kolektörleri ve Melen’den İstanbul’a su temin edilen hatlarda gerçekleştiriliyor.

İSKİ GENEL MÜDÜRÜ RAİF MERMUTLU: MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE TAMAMLAMAK İSTİYORUZ


İSKİ’nin olası İstanbul depremine karşı hazırlık çalışmalarına dair açıklamaladar bulunan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, “Deprem şehrimizin de ülkemizin de gerçeği. Ancak bu gerçek karşısında kayıtsız bir şekilde bekleyemeyiz. İSKİ, olarak bugüne kadar alınmayan tedbirleri almak için hızla harekete geçtik. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabii ki İstanbul çok büyük bir coğrafya. Toplam altyapı uzunluğu 41 bin kilometreyi bulan bir şehir. Bu dev altyapının önemli bir kısmının depreme karşı zarar görmemesi için çalışıyoruz. Mümkün olan kısa sürede tamamlayarak da İstanbul’un altyapısının olası depremde ayakta kalmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Galeri
📆 15 Aralık 2021 Çarşamba 22:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR