MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Manşet, Toplum » İstanbul Olimpiyat şehri olacak
İstanbul Olimpiyat şehri olacak

Başkan Topbaş: “İstanbul’un olimpiyat şehri tacını başına takmasının vakti geldi”
2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapacak şehrin açıklanacağı Arjantin’e gitmeden önce konuşan Başkan Kadir Topbaş, “İlk kez bu kadar hazırlıklı ve güçlüyüz. Herkes üzerine düşen görevi özveriyle yerine getirdi. İstanbul’un olimpiyat şehri tacının başına takmasının vaktinin geldiğini düşünüyoruz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapacak şehrin açıklanacağı Arjantin’e uçuşundan önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda  basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başkan Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürecin en başından beri güçlü bir irade ortaya koyduğunu ifade ederek, “Spor Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımız kararlılık gösterdi. Olimpiyat Komitemiz çok titiz çalıştı. İş dünyamız sponsorluk anlamında üzerine düşeni yaptı. Sivil toplum örgütlerimiz ve medyamız desteklerini esirgemedi. Milletimiz de ev sahipliği arzusunu en güçlü şekilde ortaya koydu. Çalışma takvimimiz belli. Sonuçta İstanbul’un zirve şehir olacağın öngörebiliyoruz. Gücümüz, enerjimiz, heyecanımız, kaynağımız var” diye konuştu.
Arjantin’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Türkiye’den kalabalık bir heyetin hazır bulunacağının altını çizen Başkan Topbaş, “Görevi daha önemlisi gururu alıp İstanbul’a getirmek istiyoruz” dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İhtiyatlı iyimserliğin de ötesinde özgüven dozu yüksek bir umuttan söz edebiliriz. Zira Türkiye beşinci kez aday oluyor. Daha önce 2000, 2004, 2008 ve 2012 Yaz Olimpiyatları’na aday olmuştuk. Ama ilk kez bu kadar hazırız ve güçlüyüz. 2020 yılında İstanbul’un hangi hedeflere ulaşmış olacağını öngörebiliyoruz. Geleceği öngörebilmenin yolu onu planlamaktır.”
“Türkiye’nin itibarını yükseltecek bu tür süreçler milletçe tek yürek olup attığımız zamanlardır. Bu zamanlarda ayrılık gayrılık olmaz” diyen Başkan Topbaş açıklamasına şöyle devam etti. “Hep birlikte ortak hedefe kilitleniriz, odaklanırız. Bu milletimize ait bir güzelliktir. Çok özverili titiz ve bilinçli bir çalıma yürütüldü. Herkes üzerine düşen görevi büyük bir hassasiyetle yerine getirdi. Şimdi, verilen bu emeklerin meyvesini almak istiyoruz. İstanbul tarihiyle, kültürüyle barış ve hoşgörü misyonuyla en değerli taçları başında taşıyor. İstanbul’un olimpiyat şehri tacını da başına takmasının vaktı geldi diye düşünüyoruz. İşte bu duygularla yola çıkıyoruz. Milletimizden dua bekliyoruz.”
Bir gazetecinin “İstanbul’un şansını nasıl görüyorsunuz?” sorusu üzerine de Başkan Topbaş, “İstanbul tarihi ve coğrafyasıyla beklentisi yüksek bir şehir. Karar komitesi herkese aynı mesafede. Böylesine bir devlet desteğinin hiçbir zaman olmamıştı” cevabını verdi.
Başkan Topbaş, basın toplantısının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ve İBB Meclis 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’la birlikte kararın açıklanacağı Arjantin’e hareket etti.

📆 06 Eylül 2013 Cuma 17:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR