MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Manşet, Politika, Şile, Toplum » İstanbul’a 15 yeni kaymakam atandı
İstanbul’a 15 yeni kaymakam atandı

İçişleri Bakanlığı’nın olağan yaz kararnamesi çerçevesinde İstanbul’a 15 kaymakam ve 3 yeni vali yardımcısı atandı.

İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan, olağan yaz vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesi çerçevesinde İstanbul’a 15 yeni kaymakam ataması yapıldı.
Ayrıca Hatay’a 2 yeni vali yardımcısı atanırken Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat Aksaray Vali yardımcısı oldu. Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Ak Partili Ertuğrul Günay döneminde Tanıtma Genel Müdürü olan Cumhur Güven Taşbaşı’nın da İzmir Vali Yardımcılığı’na ataması yapıldı. Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in MİT görevlilerince uyarılmasını sağlayan dönemin İstanbul Vali yardımcısı Ergün Güngör, Yalova’dan Bursa’ya vali yardımcısı yapıldı.
Kıdeme göre atama
İçişleri Bakanlığı atamaların liyakat ve mesleki kıdeme göre yapıldığını açıkladı. Kararname kapsamında İstanbul’a 3 yeni vali yardımcısı gelirken 3 vali yardımcısı da başka illere atandı. Bu çerçevede, Ankara Vali Yardımcısı Osman Günaydın, Kuşadamı Kaymakamı Mustafa Ayhan, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, İstanbul’un yeni vali yardımcıları oldu Ayrıca Ekrem İnci Esenyurt, Ali Taşkın Balaban Eyüp, Abdullah Kalkan Beşiktaş, Fatih kocabaş Başakşehir, Adem Öztürk Bakırköy, Ali Rıza Çalışır Tuzla, Ali Uslanmaz Sultangazi, Ufuk Seçilmiş Zeytinburnu, Mehmet Ali Özyiğit Bahçelievler, Hasan Kürklü Avcılar, Osman Tunç Pendik, Zafer Karamehmetoğlu Ataşehir, Kasım Fikret Dayıoğlu Arnavutköy, Mustafa Tapsız Maltepe, Salih Yüce Şile’nin yeni kaymakamları oldu.
Hakkâri’nin Çukurca ve Şemdinli, Şırnak’ın İdil, Güçlükonak, Uludere, Beytüşşebab, Siirt’in Kurtalan, Aydınlar, Pervari, Baykan, Şirvan, Diyarbakır’ın Lice, Dicle, Batman’ın Sason ilçelerinin kaymakamları değiştirildi. Hatay ve Kilis’e 2 yeni vali yardımcısı atandı. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay döneminde Tanıtma Genel Müdürü olan eski İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı da İzmir Vali Yardımcılığı’na getirildi.
Dink için uyarmıştı
Aynı kararnamede önemli bir isim daha yeraldı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmeden önce MİT görevlileriyle görüştürülüp uyarılmasını sağlayan dönemin İstanbul Vali yardımcısı Ergün Güngör Yalova Vali Yardımcılığı’ndan Bursa Vali Yardımcılığı’na getirildi.

📆 22 Temmuz 2013 Pazartesi 14:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR