MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » İstanbulensis Baharı Selamlıyor
İstanbulensis Baharı Selamlıyor

Kış ayları sona ererken yılın ilk İstanbulensis Çiçeği Aydos Tepesi’nde açtı. Dünyada sadece Aydos Tepesi’nde görülen Crocus Olivieri İstanbulensis Çiçeği bahara ‘merhaba’ dedi.

 

 

Latince isminde İstanbul’un adını taşıyarak şehri dünyaya tanıtan, dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen İstanbulensis Çiçeği baharı müjdeledi. Sultanbeyli Belediyesi’nin logosuna taşıyarak tanıttığı, adına uluslararası şiir festivali düzenlediği İstanbulensis Çiçeği, Aydos Tepesi’nde baharı selamladı.

Crocus Olivieri İstanbulensis 

 

Latince ismi Crocus Olivieri İstanbulensis olan “İstanbul Çiğdemi” dünyada sadece Sultanbeyli Aydos Ormanı ve Ömerli Havzası’nda, Şubat- Nisan ayları arasında açan endemik bir bitki. Sultanbeyli Belediyesi hem vatandaşlarda çevresel duyarlılık algısı oluşturmak, hem de bölge için nadide bir bitki türünün korunmasına katkı sağlaması için İstanbul Çiğdemi’ni logosuna taşıdı. Fark edilmeden önce yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan çiçek, o günden itibaren korumaya alındı ve üretimi yapılarak yok olmasının önüne geçildi.

 

Nadide çiçek için Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Bölgemizde yetişen çiçeğimizi logomuza taşıdık. İlçenin sembolü haline gelen çiçeğimizi korumak içinproje gerçekleştirdik. Adına festival düzenlediğimiz çiçeğimizi gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Şubat-Nisan dönemlerinde açıyor ve baharı müjdeliyor” dedi.

 

📆 22 Şubat 2016 Pazartesi 11:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR