MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » İstanbulensis Şiir Festivali Mazlum Coğrafyada
İstanbulensis Şiir Festivali Mazlum Coğrafyada

Kültür-sanat dünyasının yakından takip ettiği Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin bu sene üçüncüsü düzenleniyor. 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin konsepti mazlum coğrafya üzerine kuruldu.

 
5-7 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan III. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali için son hazırlıklar yapılıyor. Adını, dünyada sadece İstanbul’un Sultanbeyli ilçesi sınırları içerisindeki Aydos Ormanları’nda yetişen “İstanbulensis” çiçeğinden alan III. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nde bu sene mazlum coğrafyanın umutları yeşerecek. Usta Şair Nuri Pakdil’in de onur konuğu olacağı festival, sanatseverler tarafından şimdiden merakla bekleniyor.
10 Ülkeden Şair Var
III. İstanbulensis Şiir Festivali’nde bu sene 10 ülkeden şairler bulunuyor. Filistin’den Irak’a, Kırım’dan Suriye’ye, Doğu Türkistan’dan Bosna’ya varana kadar farklı kültürler şiirlerini seslendirecek. Sözün ustaları şiirleriyle mazlum coğrafyada uygulanan zulme direnecekler. Mazlumların her zaman hakkını savunan Türkiye’den de 30’a yakın şair katılacak.
Şiirle Mazlum Coğrafyaya Sesleneceğiz
III. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali hakkında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Dünyada tek ilçemiz sınırları içerisinde yetişen çiçeğimiz için düzenlediğimiz festivalimizin bu sene üçüncüsünü yapacağız. İstedik ki bu sene festivalimiz dünya mazlumlarına seslensin, özellikle mazlumlara umut olsun. Bu yıl festivalimizin konseptini böyle belirledik. Biz mazlumların bir gün zulmünün biteceğine inanıyoruz. Onlara her zaman önce insan oldukları için değer veriyoruz” dedi.
Katılımcı ülkeler ve şairler
Kamran Mir Hazar (Afganistan)
Nurala Göktürk (Doğu Türkistan)
Nisan Rabee (Suriye)
Cemalettin Latic (Bosna Hersek)
Hanan Awwad (Filistin)
Mehmet Haşim (Irak)
Ashur Etwebi (Libya)
Seyran Süleyman (Kırım)
Ahmad Shahawy (Mısır)
Zeynel Beksac (Kosova)

📆 23 Şubat 2015 Pazartesi 17:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR