MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Toplum » İstanbul’un Trafik çilesi TBMM gündeminde
İstanbul’un Trafik çilesi TBMM gündeminde

CHP’Lİ ÖĞÜT İSTANBUL’UN YOĞUN TRAFİĞİNİ BİR KEZ DAHA TBMM’YE TAŞIDI
İstanbul’un yoğun trafik çilesinin kentin en önemli sorunu olduğu herkesin malumu… Neredeyse günün her saati zaten yoğun olan trafiğe, kazalar da eklenince bu çile iyice içinde çıkılmaz bir hal alıyor. Uzmanlar çeşitli dönemlerde alternatif çözümler üretmeye çalışsa da sorun her geçen gün katlanarak büyüyor.
Bu sorunu Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmalarda sıklıkla dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise konuyu bir kez de hazırladığı önergeyle TBMM gündemine taşıdı. Dünyadaki 50 kentte, trafikte sürücülerin ne kadar dur-kalk yaptığının hesaplandığı Global Dur-Kalk Endeksi’nin yeni sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklandığını ve 50 kentin karşılaştırıldığı endekste İstanbul’un, sürücü başına yıllık 31 bin adedi aşan dur-kalk ortalamasıyla liste başında yer aldığını hatırlatan Öğüt, kentin trafik sorununun ve bunun yarattığı zaman, iş gücü ve  mali kayıpların son derece vahim boyutlarda olduğunu ifade eden Öğüt, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti.
-Trafiğin rahatlaması adına “İstanbul Mahmutbey gişelerinin Hadımköy veya Avcılar’a taşınması, Çamlıca gişelerinin de Gebze’ye taşınması yönünde talepler vardır. Bununla ilgili bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?
-Mahmutbey gişelerinin ileriye taşınması taleplerinin dikkate alınmamasının gişelerden gelen yüksek getiri ile ilgili olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise trafikte meydana gelen maddi kayıp ile gişelerin taşınması sonrası ortaya çıkacak mali tablo hesaplanarak mı bu karar alınmıştır?
-Trafik sorununun çözüme katkı sağlaması için HGS ve OGS gişelerinin birleştirilmesi düşünülmekte midir?

📆 13 Ekim 2013 Pazar 14:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR