MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » İstihdama Fuar Desteği
İstihdama Fuar Desteği

İstihdama katkıda bulunmaya devam eden Pendik Belediyesi, bu kez İş ve Meslek Fuarı düzenledi. Sahil Etkinlik Alanı’nda düzenlenen fuara çeşitli alanlarda eleman arayan 45 firma ve aradıkları işi bulmak amacıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Fuar alanında stantları gezen ve katılımcılarla tek tek görüşen Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın,  “İş’te Pendik Buluşmaları”nın iki yıldan beri devam ettiğini belirterek “9.sunu fuar olarak geniş katılımlı bir şekilde düzenledik. İş arayanları eleman arayanlarla yüz yüze görüştürerek istihdama destek olmak amacıyla üç ayda bir bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar yüzlerce kişi iş sahibi oldu. İnşallah, bu fuar da aynı şekilde çok sayıda kişiye iş kapısı açacak.” dedi.

Kadınlara ve engellilere özel stantlar

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde düzenlenen fuarda 45 firmanın yanı sıra çeşitli kurumların stantları da yer aldı. İş kurmayı düşünen kadınlara yönelik destek veren KİŞGEM, kurslarıyla kadınları meslek sahibi yapan Halk Eğitim Merkezi ve İSMEK, Pendik Belediyesi tarafından kurulan Engelsiz Atölye de stantlar arasındaydı. İmkân verildiği zaman neler yapılabildiklerini gösteren engelli çalışanlar, sergiledikleri ürünlerle oldukça ilgi çekti.

Zengin katılımla gerçekleşti

Bir günlük fuarda mühendisten sağlık personeline, satış ve güvenlik elemanından teknikerlere kadar birçok açık pozisyon için eleman arandı. Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firmaların sunduğu iş fırsatlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar hem yüz yüze görüşerek bilgi aldı hem de form doldurarak başvurularını yaptı. Fuarı gezen ziyaretçiler arasında firmaları ve iş alanlarını tanımak üzere gelen öğrenciler de yer aldı.

📆 12 Mayıs 2017 Cuma 10:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR