MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, Manşet, Toplum » Kadıköy Belediyesi Gönüllü Korolarından Başkan Nuhoğlu’na ziyaret
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Korolarından Başkan Nuhoğlu’na ziyaret

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Koroları, Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na kutlama ziyareti yaptılar…

Kadıköy Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gönüllü Koro Şefleri ve temsilcilerinden bir grup, 22 Nisan 2014’de son seçimlerinde, Kadıköy’de ezici bir çoğunlukla Belediye Başkanı seçilen Aykurt Nuhoğlu’na kutlama ve başarılar dileme amacı ile bir nezaket ziyareti yaptılar.

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, Koro Şefleri adına Başkan Nuhoğlu’na bir çieçek sundu ve Korolar ve çalışmaları hakkında geniş bir bilgi verdi.

Müsevitoğlu yaptığı konuşmada;

“- Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren gönüllü korolarımızın şefleri, belediye başkanlığına seçilmeniz nedeni ile sizi kutlamak ve yeni dönemde size ve belediyemize çalışmalarınızda başarılar dilemek üzere ziyaret etmek istediler. Tüm koro şeflerimiz bu gün buraya gelemediler.

Ben kısaca size korolarımız hakkında bilgi vermek istiyorum:

Bünyemizde; 8 Çok sesli Klasik Müziği, 7 Türk Halk Müziği, 1 Film Müzikleri Orkestrası, 77 Türk Sanat Müziği olmak üzere 93 grup bulunmaktadır. Tüm grupların, 24’ü gönüllü evlerinde, 69’u belediyemizin çeşitli mekanlarında, Müzik Gönüllülerine bağlı olarak çalışmaktadırlar.

Ülkemizde sanat severlerin yakından tanıdığı; Yaşar Özel, Mustafa Sağyaşar, Serap Mutlu Akbulut, Çetin Körükçü, Mehmet Özkaya, Biren Geçikli, Erol Armutlu, Şeref Gülsün, Ayşe Taş, Taşkın Doğanışık, Tuğçe Pala, Abidin Gerçeker, Sadun Aksüt, Recep Alper Çevirel, Sertaç Tezeren, Göknil Bişak, Özdem Çevik, Hayri Pekşen, Erdem Özgen, Bariton Sedat Öztoprak, Sedat Sarıgül, Serap Kuzey, Bilge Özgen, İbrahim Muslu, Talat Er, Çiğdem Yarkın, Elif Ahıs, Gürhan Yaman, İlknur Yurtman, İlter Burak Kalay, İnci Yaman, Caner Bakır… vb. gibi burada tek tek sayamayacağım kadar değerli sanatçılarımız şef olarak gönüllü korolarımızda Kadıköylülere hizmet etmektedirler.

Her koroda en az 15 en çok 50’ye yakın korist bulunmaktadır.

Korolarımız Ekim –Mayıs ayları arasında 8 ay çalışma yapmaktadırlar.

Bu nedenle aralık ve mayıs ayları arasında çalışmalarını sergilemek amacı ile yılda iki kez konser vermeyi arzu etmektedirler.

Bu güne kadar olanaklar nispetinde, ağırlıklı olarak Kadıköy Evlendirme Salonu bizlere tahsis edilmektedir.

Ancak; korolarımızın taleplerini ne yazık ki tamamen karşılamakta güçlük çekmekteyiz.  Evlendirme Salonunun haftada en az beş gün verilmesi, diğer salonlarda da daha fazla gün verilmesi ihtiyacı karşılayabilir.

Koroların konserleri dışında da gönüllü sanat çalışmalarımızda bulunmaktadır. Tiyatro gruplarımız, periyodik gösteriler yapmaktadırlar. Yine belediyemiz adına geleneksel olarak düzenlediğimiz Türk Sanat Müziği Şarkı-  Beste Yarışması, Türk Sanat Müziği Koro Ödülleri,  Türk Halk Müziği Koro Ödülleri ve bunlara gönüllü evlerimizin çok sayıda etkinliklerini de katarsak, önemli derecede salon ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.

kadikoy-gonullu-korolari-2
Korolarımız,  her yıl mayıs ayı sonunda Özgürlük Parkı’nda “BÜYÜK KORO KONSERİ” adı altında bir açık hava konseri vererek dönemi kapatmakta, yaz aylarında da Türk Müziği Geceleri adı altında yaz konserlerini gerçekleştirmektedirler.

Belediyemizin gelenekselleşmiş “TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI” da büyük ilgi görmekte ve her yıl binlerce beste yarışmamıza katılmaktadır.

Ülke genelinde bir çok bestekarın dört gözle beklediği bu yarışma, Belediyemizin bu alandaki marka hizmeti olarak, bestekar koro şeflerimizin desteği ile gerçekleştirilmektedir.

Amatör Ses Yarışmalarımızda derece alan gençlerimiz, alanlarında ülke genelinde tanınmakta, aldıkları bu dereceler ile gurur duymaktadırlar.

Önümüzdeki çalışma döneminde de vereceğiniz destekler doğrultusunda gönüllü sanatsal çalışmalarımızı daha ileri seviyelere taşımak istemekteyiz.

Korolarımıza ve gönüllü sanatsal çalışmalarımıza vereceğinize inandığımız desteğe şimdiden teşekkür ederiz.

Bu çalışmalar hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşmanızdan da büyük mutluluk duyacağız.” Dedi.

Aykurt Nuhoğlu; belediye bünyesinde bu kadar çok koro olduğunu öğrenmekten duyduğu mutluluğu ifade etti ve kendisinin de sanatçılardan oluşan bir “ SANAT KURULU” kurma düşüncesi olduğunu, adil bir biçimde sanat çalışmalarına destek vereceklerini, yeni konser salonları açmaya gayret edeceklerini, daha fazla korolar destek olacağını söyledi.

Koro Şefleri’nden tanınmış ses sanatçısı Mustafa Sağyaşar, koro şefleri adınabir konuşma yaptı ve tüm koro şeflerinin bu sanat kurulunda görev almaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Diğer koro şefleri de Sağyaşar’ın bu düşüncesine katıldıklarını, belirttiler.

Belediye Başkanına korolar adına bir çiçek sunan Müsevitoğlu; korolar ile her ay yapacakları periyodik toplantılara, Belediye Başkanı olarak Aykurt Nuhoğlu’nun katılmasından da büyük bir mutluluk duyacaklarını söyledi.

Belediye başkanından daha fazla destek alacaklarını öğrenen koro temsilcileri, başkan ile birlikte toplu bir fotoğraf çektirerek, mutlu bir biçimde belediyeden ayrıldılar.

Galeri
📆 30 Nisan 2014 Çarşamba 10:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR