MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kadıköy, Manşet, Toplum » Kadıköy Belediyesi’nde atık yağ matik makinesi
Kadıköy Belediyesi’nde atık yağ matik makinesi

 

Atık yağını kumbaraya dök 1 lira kazan

 

Kadıköy’de atık yağların lavabolara dökülmemesi için evlerden atık yağ toplama kampanyası yürüten Kadıköy Belediyesi, kampanyaya bir de atık yağ kumbarası ekleyerek Belediye binasına ”yağ matik” atık yağ kumbarası koydu. Evinde biriktirdiği kızartma atık yağlarını belediyeye getirip atık yağ kumbarasına boşaltanlar, atık yağ kumbarasından anında 1 lira alıyor.

 

Evlerde lavabolara dökülen atık yağların çevreye ve yer altı sularına verdiği büyük zararı önlemek için atık yağ toplama kampanyası yürüten Kadıköy Belediyesi, İstanbul da yeni bir uygulama daha başlattı. Hasanpaşa’da bulunan Kadıköy Belediyesi Merkez binasının giriş katına, atık yağ matik adı verilen atıkyağ kumbarası koyan belediye, atık yağını biriktirip makineye boşaltan duyarlı vatandaşlara da 1 lira veriyor.

 

 

atık-yağ-matik-1

Atık yağ toplama kumbarasının, Çevre Bakanlığı’ndan atık yağ toplama lisans belgesi alan firma tarafından geliştirildiğini ve ilk olarak pilot bölge seçilen Kadıköy’de denendiğini kaydeden Çevre Müdürü Şule Sümer Kadıköylülerin atık yağ toplama kampanyasına ilgi gösterdiklerini belirtti. Atık yağ kumbarasının 1 lira vermesinin sembolik bir uygulama olduğunu kaydeden Sümer; “Önemli olan atık yağların evlerde ve işlerlerinde lavabolara dökülerek denizlerimizin ve yer altı sularımızın kirlenmesini önlemek. Kadıköylüler bu konuda çok duyarlı. Kızartma yağları biriktiriliyor. Önceden belediyemizde bulunan atık yağ toplama kutularına bırakılıyordu. Artık atık yağ toplama kumbarası koyduk. Yağlarını belediyeye getirenler Kumbaradan haberleri olmadığı için geriye 1 lira aldıklarında şaşırıyorlar. Makineler ilgi gördü,başka noktalara da koymayı düşünüyoruz .” dedi.

 

Galeri
📆 17 Ocak 2014 Cuma 14:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR