MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kadıköy, Manşet, Toplum » Kadıköy’de Çıkan Yangında ‘Koruma Duvarı’ Faciası: 1 Ölü, 3 Yaralı
Kadıköy’de Çıkan Yangında ‘Koruma Duvarı’ Faciası: 1 Ölü, 3 Yaralı

Kadıköy’de Çıkan Yangında ‘Koruma Duvarı’ Faciası: 1 Ölü, 3 Yaralı

Kadıköy’de bir evde çıkan yangında yoğun dumana maruz kalan 94 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Faciaya, Kültür Bakanlığı’nın 2002 yılında aldığı kararla örülen koruma duvarının itfaiye araçlarına geçit vermemesinin neden olduğu iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, Caferağa Mahallesi Hülya Sokak’taki 6 katlı bir binanın 3’ncü katında saat 18.30 sıralarında elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangın için olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ancak Kültür Bakanlığı 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 2002 yılında aldığı karar gereği beton bariyerlerle kapatılan sokağa itfaiye ekipleri giremedi. Yangın sırasında dairede bulunan ve yatalak olduğu öğrenilen 94 yaşındaki Sebahat Tüysüzoğlu binayı terk edemeyince maruz kaldığı karbonmonoksit gazından olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı dairede ve binada oturan 3 kişi de yoğun dumandan etkilendi. Zehirlenen ve dumandan etkilenen 3 vatandaş, ambulansa alınarak tedavi altına alındı.
Sokağa girmekte güçlük çeken itfaiye ekipleri, binaya girdikten sonra yaşlı kadının cenazesine güçlükle ulaştı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından cenaze Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yangında hayatını kaybeden yaşlı kadının gelini ise sinir krizi geçirdi. Genç kadına sağlık ekipleri müdahale ederek, sakinleştirmeye çalıştı.
Caferağa Mahallesi Muhtarı Zeynep Ayma, “Zaman zaman semtimizde yangın oluyor. Trafik sorunumuz çok fazla, otoparkımız yok. Çözülmeyecek, yapılmayacak işler değil ama nedense çözülemedi bunca zamandır. Biz maalesef zaman zaman bu acıları yaşamak durumundayız. 94 yaşında yaşlı bir teyze vardı içeride. Bu son olsun demekten başka bir Allah’a kalmış bir işimiz var” dedi.
Aynı sokakta oturan Fulya Dinmez ise, “Yıllardır bu sokak bu şekilde. Ben defalarca yetkililere mesaj attım. Bende bir olay olursa diye çok korkuyorum ve bu korkuyu sürekli yaşıyorum. Burası bu şekilde beton bariyerlerle kapalı” diye konuştu.
İtfaiye ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
İSTANBUL (İHA)

 

📆 13 Ocak 2014 Pazartesi 09:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR