MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kadıköy, Manşet, Toplum » Kadıköy’de Özel Tasarım Simit Arabaları
Kadıköy’de Özel Tasarım Simit Arabaları

Özel Tasarım Simit Arabaları, Sağlık Sertifikalı Simitçiler

Kadıköy Belediyesi, Tasarım Atölyesine özel olarak tasarlattığı yeni simit arabalarını Kadıköy Meydanı’nda basına tanıttı. Kadıköy’de simit arabalarına, simitçilere ve simitlere “hijyen ve estetik” standardı getiren Kadıköy Belediyesi, simitçilere zorunlu hijyen eğitimi, özel tasarım simit arabaları kullanma şartı ve sadece Kadıköy’de üretilen simitlerin satılması koşullarını getirdi.

 

simit-arabaları

 

Sayıları 200’ü bulan simitçiler için bir dizi yeni kararlar alan Kadıköy Belediyesi, simite dair her şeyi yeniledi. Kadıköy Tasarım Atölyesi’nden tasarımcı Can Güvenir’in tasarladığı yeni simit arabalarının tanıtımı Kadıköy İskele Meydanı’nda yapıldı. İlk etap da hijyen eğitimi alan 12 simitçinin yeni arabalarıyla katıldığı Tanıtım töreni ilginç mini bir tiyatro gösterisi ile yapıldı. Simitlerini eski usül tablada satan sokak simitçisine engel olan Başkan Öztürk, simitçiyi canlandıran tiyatro oyuncusu ve belediye çalışanı Bülent Çakırer’e eldiven ve önlük giydirerek Kadıköy’de sağlıklı simit satma koşullarını anlattı. Başkan Öztürk, Kadıköy’deki tüm simitçilerin zorunlu hijyen eğitiminden geçirileceğini, sertifikası ve sağlık muayenesi olmayan simitçilerin çalışamayacağını kaydetti. Kadıköy’de simit üreten fırınların belirlendiğini ve bunların sürekli denetlendiğini de kaydeden Öztürk, başka ilçelerden getiriline simitlerin denetimleri konusunda bilgileri olmadığı için satılamayacağını da söyledi. Başkan Öztürk, “Kadıköy de satılan simitler güvenlidir. Vatandaşlarımız sertifikaları olan, özel tasarım arabalarda simit satan satıcılardan gönül rahatlığıyla simit alıp yiyebilirler” dedi.

 

simit-2

 

 

ÖZTÜRK SİMİTÇİ ÖNLÜĞÜYLE SİMİT DAĞITTI , VATANDAŞ SİMİT-ÇAY KEYFİ YAPTI

 

Kadıköy Meydanı’ndaki simit arabası tanıtımı Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün simitçi önlüğü giyip vatandaşlara simit dağıtması ile son buldu. Bedava dağıtılan simitleri alan vatandaşlar ikram edilen çaylar ile de Meydan da simit-çay keyfi yaptılar.

 

 

 

 

 

 

Galeri
📆 09 Ocak 2014 Perşembe 12:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR