MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kadıköy, Manşet, Politika, Toplum » Kadıköy’deki AK Parti standına taciz!
Kadıköy’deki AK Parti standına taciz!

 

Kadıköy’de, AK Parti İlçe Teşkilatı üyelerinin seçim çalışması için açtıkları standa saldıran bir grup, arasında kadınların da bulunduğu 5 kişiyi darbetti.

Kadıköy’deki AK Parti standında gerginlik Kadıköy’de seçim çalışması yapan AK Parti üyeleri ile ‘yolsuzluk ve rüşvet’ protestosu yapan bir grup arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iki grup birbirine girdi. Tekme-tokat kavga eden grupları polis engelleyemedi. Olayda bazı kişiler yaralandı.

Rasimpaşa Mahallesi Halit Ağa Caddesi’nde açılan stantta seçim çalışmaları yürüten partililere, bir grup tarafından sözlü sataşmada bulunuldu. Kaldırılmasını istedikleri standa zarar veren gruptakiler, ikisi kadın 5 parti görevlisini darbetti.

Yaralananlar hastaneye kaldırılırken, gruptakiler olaya müdahale eden polislere de bir süre direndi. Gruptakiler daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

– Yıldırım: “Bayan arkadaşlarımıza fiziki ve fiili saldırıda bulunuyorlar”

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan adayı Hurşit Yıldırım, yaptığı açıklamada, Kadıköy ilçe seçim koordinasyonu çalışmaları doğrultusunda caddede stant açtıklarını belirtti.

Stanttaki görevlilerin birkaç saat hiçbir sıkıntı yaşamadan seçim çalışması yaptığını ve vatandaşların kendilerine ilgi gösterdiğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımıza broşürler dağıttılar, alan oldu, almayan oldu. Sonradan bu organize olmuş grup, bayan arkadaşların yanına gelerek, ‘Burada size stant açtırmayız. Burası bizim yerimiz. Kadıköy’de sizin yeriniz yok’ sloganları atarak, ‘Sizi öldürürüz. Kaldırın stantları’ tehditlerinde bulunuyorlar. Arkadaşlarımıza, özellikle bayan arkadaşlarımıza fiziki ve fiili saldırıda bulunuyorlar. Polis olaya müdahale etti ancak polisin haberi olmadığı için yetersiz kaldı.”

Yıldırım, parti görevlisi 5 kişinin rapor aldığını, birinin de durumunda sıkıntı olduğunu kaydederek, “Darbettiler, yumruklarla saldırdılar. Bir arkadaşımız hastanede, böbreklerinde sıkıntı var. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürüyor” diye konuştu.

-“Bu olaylar inancımızı kırmaz”

Yıldırım, parti olarak Kadıköy’deki yükselişlerinin engellenmeye çalışıldığını dile getirerek, “Teşkilatımızın inancını kırmaya çalışıyorlar ama bu olaylar inancımızı kırmaz” dedi.

Bazı medya organlarının haberleri yanlış yansıttığını savunan Yıldırım, “Ben gözlerimle gördüm, tamamen sol marjinal grupların teşkilatımıza saldırısı var. Bunu da kınıyorum ve doğru bulmuyorum. Yalan haberciliğe hiçbir zaman prim vermemek gerekiyor. Bu bizi daha da kuvvetlendirir. Bize olan saldırı kabullenilemez” şeklinde konuştu.

Etiketler: , , ,
📆 04 Şubat 2014 Salı 11:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR