MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Etkinlikler, Manşet, Toplum » Kadıköy’den gergin gece
Kadıköy’den gergin gece

Akşam saat 19.00 sıralarında Kadıköy Altıyol’daki Boğa Heykeli önünde toplanan grup sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yaklaşık 2 bin kişiden oluşan grup Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden Kadıköy İskelesine doğru yürürken, Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto sloganları attı. Grup caddede bir müddet yürüdükten sonra kısa bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi sırasında Hatay’daki gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan ve Gezi Parkı olaylarında ölenlerin isimlerini tek tek okuyup slogan attı. Grup daha sonra yürüyüşe devam edip Kadıköy İskelesine geldi. Grup buradan Taksim’e gitmek üzere vapura bindi, ancak gemi kaptanı gruptakilere geminin yolcu kapasitesini doldurduğunu söyleyerek fazla kişi binmemesini istedi. Buna rağmen gruptakilerden bazıları vapura binmeye devam etti. Tıka basa dolan vapur Karaköy iskelesine doğru hareket etti. Karaköy’e gelen vapurlardan inen eylemciler Taksim’e doğru ürümeye başladı.
11 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI
Yaklaşık bin kişiden oluşan bu grup vapurlarla Taksim’e giderken, yine Altıyol’da toplanan başka bir grupta aynı güzergahta sloganlarla yürüyüş düzenledi. Gruptakiler Kadıköy meydana kadar yürüdükten sonra tekrar Altıyol’a çıkıp Bahariye caddesi üzerinden yürüyüşlerine devam etti. Ardından grubun büyük bir kısmı dağılırken yaklaşık 150 kişik bir grup ise Altıyol Söğütlüçeşme Caddesi’ni kullanarak Kadıköy Hasanpaşa’da bulunan AK Parti İlçe binasına yürümek istedi. Polis bun a izin vermedi. Dağılmayan gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Eylemciler ise Söğütlüçeşme Caddesi ve ara sokaklarına barikatlar kurarak polis müdahalesine taş atarak karşılık verdi. Yüzleri maskeli grup kurdukları barikatları ateşe verdi. Yakılan ateşi söndürmek için polis panzer ve TOMA ile su sıktı. Polis eylemcileri ara sokalara kadar kovaladı. Çıkan olaylarda polis 11 kişiyi göz altına aldı.(DHA)

📆 12 Eylül 2013 Perşembe 09:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR