MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kadıköy, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Kadıköy’e 3 Metrelik Gezi Anıtı
Kadıköy’e 3 Metrelik Gezi Anıtı

 

 

Gezi’de Sonbahar” Anıtı Gezi’nin Çocuklarını Yaşatacak

 

 

Kadıköy Belediye Başkanlığı görevini devretmeye hazırlanan Selami Öztürk, Kadıköy’e 3 metrelik Gezi Anıtı ile veda ediyor.

 

 

Heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur’un yaptığı ve “Gezi’de Sonbahar” adını verdiği heykelin basın tanıtım toplantısını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yaptı. Başkan Öztürk, AKP iktidarının oluşturduğu baskıcı uygulamalara karşı ilk ve önemli kırılmanın Gezi olayları ile başladığına dikkat çekerek, İstanbul’da başlayan direnişin başka illere de yayıldığını ve sonrasında birçok gencin hayatını kaybettiğini belirtti. Öztürk, şöyle dedi:

 

Gezi olaylarına en büyük destek Kadıköy’den ve Kadıköylülerden geldi. Sonrasında oluşan forumlar da Kadıköy’de demokratik bir biçimde devam etti. Aslında Direniş Heykeli dediğim bu anıtın yapılması fikri de bu forumlarda ortaya çıktı. Prof. Rahmi Aksungur’un tasarladığı heykeli gezi olaylarının yıldönümünde Kadıköy’de açacağız. Heykel hem evlatlarını yitiren anaları hem de gaz yiyen kırmızılı kadını temsil ediyor. Kırmızılı kadının işaret ettiği yapraklar ise yitirilen her canı, her genci temsil ediyor. Umarız bunlara başka canlar eklenmez.”

 

gezi-heykeli-kadıköy

 

Heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur ile eşi Doç. Ayla Aksungur’un yapımına devam ettiği Gezi’de Sonbahar adlı heykelin boyu kaidesiyle birlikte 3 metreyi aşıyor. Heykelde hem Gezi’nin simgesi kırmızılı kadın ve anneler hem de hayatını kaybeden gençler düşen yeşil çınar yapraklarıyla tasvir ediliyor. Kırmızı olarak yapılan heykelde, kırmızı renk ile hem şehit vurgusu hem de gezi olaylarının simgelerinden olan kırmızılı kadın vurgusu yapılıyor.

 

Çelik takviyeli kompozit fiber kullanılarak yapılan heykelin kaidesine ise Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik, Ahmet Atakan, Mustafa Sarı, Berkin Elvan, Burakcan Karamanoğlu ve gazdan etkilenerek hayatını kaybeden kişilerin isimleri yazılacak.

 

Gezi’de Sonbahar heykeli, Gezi Direnişi’nin yıldönümü olan Haziran ayında Kadıköy Tarihi Çarşı girişine dikilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galeri
Etiketler: , ,
📆 27 Mart 2014 Perşembe 14:24   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR