MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KADIN ÜRÜNLERİ PAZARI STANT TASARIMI YARIŞMASI
KADIN ÜRÜNLERİ PAZARI STANT TASARIMI YARIŞMASI

KADIN ÜRÜNLERİ PAZARI STANT TASARIMI YARIŞMASI

 

Kartal’ın Kıyı Köşe mekânlarını canlandırmak için yaratıcı fikir ve tasarımların varsa; KATIL!

Kartal Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren TAK Kartal, ‘Kıyı Köşe’ projesi kapsamında Kadın Ürünleri Pazarı (KÜP) stant tasarımı yarışması düzenliyor.

Kıyı Köşe Projesi ile Kartal ‘da kullanılmayan kıyı köşe mekânlarının tasarım yoluyla canlandırılması, Kartallıların kendi mahallelerindeki kamusal mekânlar üzerinde söz sahibi olmaları amacıyla çalışmalarını sürdüren TAK Kartal, bu çalışmalar kapsamında Kadın Ürünleri Pazarı (KÜP) Stant Tasarımı Yarışması düzenleyecek. Mimarlık, planlama, ürün tasarımı, peyzaj, grafik, plastik sanatlar, güzel sanatlar gibi alanlardaki uzmanlıklara sahip kişiler ve öğrencilerin katılımına açık olan yarışma, Kartal ve çevresinden kadınların kendi ürettikleri el ürünlerini sattıkları ve kurulduğu 2010 yılından itibaren Kartallı kadınlara ve Kartal Kadın Kooperatifi’ne kazanç sağlayan Kadın Ürünleri Pazarı’na yönelik düzenleniyor. Pazarın günlük kullanımı ve mahalleli için önemini anlamak için satış yapan kadınlardan, yakın çevrede yaşayan ve çalışanlardan bilgi alınmasının zorunlu olduğu yarışmada ayrıca 25 Kasım Cuma günü ve 26 Kasım Cumartesi günleri saat 12.00 – 16.00 arasında saha gezisi ve çalıştay  gerçekleşecek. Saha gezisi ve çalıştaya katılmak isteyen vatandaşlar, katılmak istedikleri günü ‘a mail atarak bildirebilir.

 

TAK Kıyı Köşe

 

Kartal’da kıyıda köşede kalmış, atıl kamusal mekânlar, tasarımcıların yaratıcı fikirleri, düşük maliyet ile büyük etki yaratan projeleri ile canlanıyor. Mahalleliler tarafından seçilen tasarım projeleri, Kartal Belediyesi tarafından uygulamaya geçiriliyor. Tasarımcılar, seçilen kıyı köşelerin bugünkü kullanım amaçları ve mahalleli için önemini anlamak için yakın çevresinde yaşayanlar ve esnaftan bilgi alıyor, böylece tasarımların mahalleli tarafından benimsenerek kullanılması amaçlanıyor. Proje kapsamında Kartal Belediyesi TAK Kartal işbirliği ile mimarlık, ürün tasarımı, peyzaj, grafik, plastik sanatlar, ve güzel sanatlar ile uygulanılabilir, düşük maliyetli, kalıcı veya geçici yaratıcı projelerin tasarlanıp uygulanması amacıyla Kartal’da 10 noktayı Kıyı Köşe tasarım yarışmasına açtı. Kartal’ın kıyı-köşe mekânlarının yeniden canlandırılması amacıyla 40 grup 86 tasarımcı ile katıldı. Yarışmacıların sunduğu 65 proje değerlendirilmeye alındı ve bunlar arasında 9 proje ödüle layık görüldü.

 

Yarışma başlangıç tarihi: 15 Kasım 2016

 

Proje teslim tarihi: 23 Aralık 2016 

📆 18 Kasım 2016 Cuma 14:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR