MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kadıköy, Manşet, Toplum » Kadınlar sağlıklı ve bağımsız bir gelecek için yürüdü
Kadınlar sağlıklı ve bağımsız bir gelecek için yürüdü

 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadın Komisyonu, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında 5 Mart Çarşamba günü bağımlılıklara dikkat çekmek için bando eşliğinde, sloganlarla, coşkulu bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, İstanbul’da yapılan bağımlılık anketinin sonuçlarından bahsederek kadınların birer anne, eş, eğitimci ve toplumun temelini oluşturan bireyler olarak önemli bir misyonu olduğunu ifade etti.

 

1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadın Komisyonu bağımlılıklara ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacı ile 5 Mart Çarşamba günü Kadıköy’de bir yürüyüş düzenledi. “Yeşilay sağlık için yürüyor” teması ile düzenlenen yürüyüşte saat 13.30’da Kadıköy Boğa Heykeli’nin önünde toplanan Yeşilay Gönüllüleri buradan Kadıköy-Beşiktaş İskelesi’ne yürüdü.

Yesilay_Kadin_Yuruyusu1

 

Sağlıklı yaşama dikkat çeken sloganlar ve bando eşliğinde süren coşkulu yürüyüşün ardından Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında kadının toplumun yapısını oluşturan temel olduğunu ifade ederek; “Biz halk sağlıkçıları olarak kadının çok büyük bir misyon yüklendiğini düşünüyoruz. Kadınlar, gerek anne, gerek eğitimci gerek eş olarak toplum sağlığı konusunda biz sağlıkçıların en büyük işbirlikçileridirler. İstanbul’da 32 bin lise öğrencisiyle yapılan ankete göre çoğunluğu lise 1. sınıfta okuyan her 100 öğrenciden 45’i sigara, 32’si alkol, 9’u uyuşturucu kullanıyor. Bu çok ciddi bir tablodur. Bağımlılıklarla mücadelede sizlerin azminiz bizler için büyük önem teşkil etmektedir” dedi.

 

Başkanın konuşmasının ardından Yeşilay Kadın Komisyonu Başkanı Nejla Sümer basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında 5 Mart 1920 tarihinde merkezi İstanbul’da olmak üzere “Hilal-i Ahdar’’ adıyla kurulan cemiyetin bu hafta ‘’Türkiye Yeşilay Cemiyeti ‘’ ismi ile 94. Yılını kutladığı ifade edildi. Yeşilay Cemiyeti’nin amacının 94 yıldır ülke çapında gönüllüleri ve teşkilatı ile toplumu her türlü zararlı alışkanlık ve bağımlılıktan korumak, gençliği ve toplumu daha sağlıklı üretken hale getirmek olduğu ifade edildi.

 

Açıklamada, günümüzde bağımlılıkların yalnızca sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerden ibaret olmadığı; ne zaman, nasıl, ne sıklıkta tüketileceğine iradeli bir şekilde karar verilemeyen alışveriş, kumar, internet / ileri teknoloji, hareketsiz yaşam, ihtiyaçtan fazla besin tüketerek sağlıksız biçimde şişmanlamanın da bağımlılık türleri arasında yer aldığı ifade edildi.

 

Bildiri ile bağımlılıklarla mücadelenin sağlık bilimcilerinin değil, sosyal bilimciler, eğitimciler, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, din adamları gibi pek çok teşekkülün ortak sorumluluğu olduğunun altı çizildi.

 

Galeri
📆 06 Mart 2014 Perşembe 09:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR