MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’NİN TEKNOLOJİ MERKEZİ İNEO, TÜBİTAK DESTEĞİNE HAK KAZANDI
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’NİN TEKNOLOJİ MERKEZİ İNEO, TÜBİTAK DESTEĞİNE HAK KAZANDI

Türkiye’nin eğitimde öncü kuruluşlarından olan Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki Girişimcilik, Yenilikçilik ve Teknoloji Transferi Araştırma ve Uygulama Merkezi (İNEO), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji Transfer Ofisi destek programına girmeye hak kazandı.

 

 

Kadir Has Üniversitesi, bu başarısıyla, TÜBİTAK’ın “Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması” başlıklı çağrısına başvuruda bulunan ve hibe desteği alan 9 üniversiteden biri oldu.

 

 

İNEO, TÜBİTAK’ın Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında 2 yıl süreyle, yılda 500 bin TL olmak üzere toplam 1.000.000 TL değerinde hibe desteği alacak.

 

 

Kadir Has Üniversitesi’nin “yeni nesil üniversite” vizyonu doğrultusunda kurulan Girişimcilik, Yenilikçilik ve Teknoloji Transferi AUM, 2014 yılında INEO adıyla faaliyetlerine başladı. Kurucusu merhum hayırsever işadamının Kadir Has’ın “Vatan borcu ödüyorum” felsefesi doğrultusunda ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunma misyonunu benimseyen Kadir Has Üniversitesi’nin öncelikli hedefleri arasında üniversitenin öğrenci, akademisyen, çalışan ve mezunlardan oluşan eko-sistemin girişimcilik, yenilikçilik ve teknolojiye ilişkin farkındalıklarını arttırmak ve onları etkin birer araç olarak kullanabilmelerini sağlamak yer alıyor.

 

 

Kadir Has Üniversitesi, 21. yüzyılın yeni nesil üniversitesi olarak, INEO’nun girişimcilik ve yenilikçilik eko-sistemi ile en ileri teknoloji, en yaratıcı tasarım, en kârlı iş, en etkin iletişim, ve en titiz hukuksal çerçeveyi bir araya getirebilecek niteliklere sahip girişimlerin öncüsü ve merkezi olmayı hedeflemektedir.

📆 27 Ocak 2015 Salı 12:58   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR