MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Manşet, Politika, Sultanbeyli, Toplum » Kadir Topbaş’tan Bahçeşehir metro müjdesi
Kadir Topbaş’tan Bahçeşehir metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli ve Bahçeşehir halkına metro müjdesi verdi.

2019 yılında bölgeye banliyo gelecek şekilde projelendirme çalışması yürüttüklerini söyleyen Topbaş, metrobüs hattının kaldırılacağı iddialarına da yanıt vererek, “Metrobüsü kaldırmadan da alttan metro çalışmalarımız yürüyor” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ “Vaditepe Projesi” tanıtım toplantısın sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.İstanbul’da dünyanın hiçbir kentinde belediyeler tarafından yapılmamış bir raylı sistem projesi ortaya koyduklarını söyleyen Topbaş, 2019 yılında 400 km raylı hedeflediklerini kaydetti.Bahçeşehir ve Sultanbeyli halkına da “metro”müjdesi veren Topbaş, “Bahçeşehir ve Sultanbeyli’de 2019 sonrası metro projesi düşünmüştük. Ama yoğun bir talep var. Bununla ilgili proje çalışmasını hızlandırdık. İnşallah 2019’da bitirecek şekilde Sultanbeyli ve Bahçeşehir’e banliyö gelecek şeklide projelendirme çalışmamız devam ediyor. Bunun da müjdesini verelim” dedi.Metrobüs hattının kaldırılacağı iddiaları ilgili de konuşan Topbaş, “Metrobüs hattımız İstanbul’da önemli bir ulaşım sistemi olarak hizmet vermekte ama çok yoğun bir talep olduğu için sıkıntı yaşanmakta. Burasının banliyöya dönmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar var. Zaten bu hat ile ilgili Bahçelievler’den Beylikdüzü’ne kadar olan hattı Ulaştırma Bakanlığımıza verdik. Bu hat yapılacak. İstanbul’da kentin iç bölgelerindeki yoğunluğu özellikle taşıyacak raylı sistemlerimizi 2019’a kadar bitirmek istiyoruz. Metrobüsün bulunduğu hatta bir metro olacak. Bu yoğunluğu artık otobüslerle taşımanız mümkün değil. Metrobüsü kaldırmadan da alttan metro çalışmalarımız yürüyor şu anda” diye konuştu.

MARMARAY PROJESİ

Topbaş, Marmaray projesinin sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanmadığına ilişkin haberlere de yanıt vererek şunları söyledi;

“Marmarayla ilgili test sürüşleri yapılıyor. Bu konudaki teknik çalışmalar tamamlandı. Açılış tarihine kadar bu çalışmalar devam edecektir. Çünkü sistem devreye girdikten sonra artık sistemi durduramazsınız. Tüm raylı sistemlerde bir deneme sürüşü, test sürüşü vardır. İnşallah 29 Ekim’de Cumhuriyetimizi taçlandıracak proje İstanbul’un önemli bir kazanımı olarak devreye girecek. Bizim için ulaşım olarak da İstanbul’un en önemli ağırlığını taşıyacak unsur olarak ortaya çıkacak. Sıkıntı olmaz çünkü bütün teknik çalışmalar ona göre yapılıyor. Zaten bir hayli gecikti arkeolojik kazı sebebiyle. Bu süreçte de bütün detaylı çalışmalar yapıldı”

Marmaray projesinin Asya’nın en doğusundan İngiltere’ye kadar gidilebilecek kesintisiz bir sistem olduğunu ifade eden Topbaş, “Ancak bizim banliyö hattımızdaki rehabilitasyon çalışmaları, diğer taraftan hızlı tren çalışmaları sebebiyle banliyö çalışmıyor. Devreye sokacağımız 29 Ekim itibariyle Ayrılıkçeşme ve Kazlıçeşme arasındaki bölge olacak. Ayrılıçeşme’de zaten Kadıköy – Kartal Metrohattımız devrede. Kazılçeşme’de de otobüslerle takviye yapacağız banliyö hattı bitinceye kadar. Bu sistem tamamlandığında İstanbul önemli bir ulaşım aksını kazanmış olacak. Sayın bakanımızdan da özellikle ricam Gebze’den Çerkezköy’e kadar bütün hattın hafif metroya dönüşmesi ve böyle bir banliyö olması. Kendisi bu tür bir çalışmanın talimatını vermişti” şeklinde konuştu.

 

Etiketler: ,
📆 23 Ekim 2013 Çarşamba 14:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR