MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » KAĞITHANE BAKAN SOYLU’YU AĞIRLADI
KAĞITHANE BAKAN SOYLU’YU AĞIRLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kağıthane Merkez Meydanı’nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında gündemdeki Cumhurbaşkanlığı referandumuna değinerek “16 Nisan sadece bu ülkede 18 maddelik bir anayasa değişikliği değildir. Bu ülkede yıllardan beri ülkenin sahibi olan bu aziz milleti terbiye etmeye çalışanlara karşı, ‘bu ülkeyi siz yönetemezsiniz’ diyenlere karşı, bu ülke bizimdir, vatan bizimdir haykırışının günüdür.” ifadesini kullandı.

 
Kağıthane Merkez Mahallesi Meydanı’nda düzenlenen mitingde ilçe sakinleriyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve AK Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş’un da katıldığı programa Kağıthanelilerin ilgisi yoğundu.

 
Bakan Süleyman Soylu, ülkenin birliği ve kardeşliğine asla halel getirmeyeceklerini vurguladı. Terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürüldüğü bölgelerde insanlara baskı yapıldığını, 13-14 yaşındaki kızların dağlara götürüldüğünü anlatan Soylu: “Onların yanı annelerinin kucağı, öğretmenlerin yanı. Yarına umutla bakmak isteyen çocuklarımızın her biri öğretmen, hemşire, doktor, eczacı olmak isteyen, ‘öğretmen olarak ülkeme yardımcı olmak istiyorum’ diyen çocukları dağlara götürüyorlar. O çocukların bir kısmının kaçınca, bize sığınınca neler söylediklerini, o alçakların kandilde çocuklarımıza neler yaptıklarını, hangi tacizleri yaptıklarını biliyorum. Kağıthane Meydanında söylüyorum, bu çocukları bir daha o dağlara getirip onlardan terörist yapmaya, annelerinden ayırmaya çalışırlarsa buradan söylüyorum, bana İçişleri Bakanlığı haram olsun.”

 

 
Türkiye’nin yakın siyasi tarihine değinen Soylu, şunları söyledi:

 
“Ne zaman adım atmaya çalışsak hep çelme yedik, ihanetle karşılaştık. Ne zaman büyümeye çalışsak, ne zaman sevincimizi buraya kadar getirip evet haykıracağız dediğimiz anda hep kursağımıza tıkadılar. On yıllardan beri bunu yaşıyoruz. Diyorlar ki, ne istediniz de yapamadınız? Bu ülkede cumhurbaşkanı seçilemedi, hükümet başkan atayamadı, bu ülkede Cumhurbaşkanımızı siyasi yasaklı hale getirdiler, faizlerle bu milletin kazandıklarını teker teker gasp ettiniz. 16 Nisan sadece bu ülkede 18 maddelik bir anayasa değişikliği değildir. Bu ülkede yıllardan beri ülkenin sahibi olan bu aziz milleti terbiye etmeye çalışanlara karşı, ‘bu ülkeyi siz yönetemezsiniz’ diyenlere karşı, bu ülke bizimdir, vatan bizimdir haykırışının günüdür.’’

 
“300 yıl boyunca bugünü bekliyoruz”

 
“Biz kimin tahtında oturduğumuzu biliyoruz. Biz Ertuğrul Gazi’nin tahtında oturuyoruz. Biz Osmangazi’nin, Orhangazi’nin tahtında oturuyoruz. Biz Fatih’in, biz Yavuz’un, biz Kanuni’nin tahtında oturuyoruz. Biz öyle mezhebi belli olmayan bir millet değiliz.” diyen Soylu, şöyle devam etti:

 

 
“Biz 300 yıl boyunca bugünü bekliyoruz. 1699’dan itibaren biz bugünü bekliyoruz. Gerileme dönemindeydik biz. 21. asrın başından itibaren kıymetli Cumhurbaşkanımızla ve AK Parti ile birlikte Türkiye yükselme dönemine girdi. Allah’a şükürler olsun 3 bin dolardan 11 bin dolara geldi kişi başına milli gelir. Eğer bizi Gezi Olaylarıyla, 17-25 Aralık’la, 6-7 Ekim ve 15 Temmuz’la uğraştırmasalardı bugün 17 bin dolar seviyelerinde güçlü kuvvetli bir Türkiye tablosu oluşacaktı. Biz Karlofça’dan itibaren bu günü bekliyoruz.”

 

 

Avrupa’nın çökmek üzere olduğuna vurgu yapan Soylu:
“Avrupa rotayı şaşırmış zaten, ırkçılığın ve faşizmin göbeğine batmış durumda. Diğer taraftan ortak anayasa yapamadılar, avroyu ortak para birimi yapmak istediler, beceremediler. Almanya egemen olmak istedi, İngiltere ‘hadi Allah’a ısmarladık’ dedi. Tam şu anda dağılmak üzereler. Biz de ayaklarımız üzerinde duruyoruz. Lider eksikliği çekiyorlar, bizim güçlü ve kuvvetli liderimiz, millet iradesine teslim olan bir liderimiz var.”

Galeri
📆 07 Nisan 2017 Cuma 11:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR