MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kahveci’nin Büstü Kartal’da Yerini Aldı
Kahveci’nin Büstü Kartal’da Yerini Aldı

 

Ölümünün 21. yılında eski Devlet ve Maliye Bakanı Adnan Kahveci’nin büstü, Kartal’da yerini aldı.

 

Geçirdiği trafik kazasında eşi ve kızıyla birlikte hayatını kaybeden eski Devlet ve Maliye Bakanı Adnan Kahveci, ölümünün 21. yılında Kartal Belediyesi tarafından yapılan törenle anıldı.

 

İlk olarak Kartal Yakacık Mezarlığında ki kabri başında yapılan anma töreninin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Adnan Kahveci’nin Oğlu Mehmet Kahveci ,kardeşi Kenan Kahveci, Trabzon Vakfı Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, Adnan Kahveci Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Musa Kazım Sancak, Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karamehmetoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve sevenleri günün anlamına binaen Adnan Kahveci Caddesi’nden Hürriyet Mahallesi’nde, Kahveci’nin büstünün açılışının gerçekleşeceği tören alanına kadar yürüdüler.

“Kartallılar Olarak Övünç Kaynağımızdır”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Adnan Kahveci’nin Kartalla bütünleştiğini ve Kartallıların övünç kaynağı olduğunu vurguladı. Başkan Altınok Öz, “Doğruluk, dürüstlük, halkçılık.. Siyasette güzel unsurların hepsini üzerinde barındırdı. Aynı düşüncede olan olmayan insanları kendi bünyesinde birleştirdi. Bugün ise birçok insan kendisini vicdanında görmek istiyor. Böyle temiz ve dürüst bir insanın Kartalla bütünleşmesi ve Kartal’ın simgesi olabilmesi, bizim Kartallılar olarak övünç kaynağımızdır. Bir nesil sonra Adnan Kahveci unutulmasın istiyoruz. Siyasi tarihimizde ve siyasi geleceğimizde örnek insan olarak yerini alsın istiyoruz. Gençlerimizin onu tanımasını istiyoruz. Onun için bu büstle yaşayacağına, gençlerimize ve politikayla uğraşanlara örnek olabileceğine inanıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum “diye konuştu.

 

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından bronzdan yapılan Adnan Kahveci’nin büstü, törenle açıldı.

 

 

📆 06 Şubat 2014 Perşembe 11:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR