MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
Kandırılmış İşçiler

Yıllardan beri sendikalı olduklarını zanneden taşeron işçileri haklı isyanlarını dile getiren bir basın açıklaması yaptılar. Kartal Belediye Başkanlığının merkez hizmet binası önünde yapılan basın açıklaması şöyle;

 

Değerli basın emekçileri, sevgili arkadaşlar,

 

Ülkemizin 1980 öncesi nufusu 50 milyonken toplamtoplam çalışan işçilerin 3 milyonu sendika işçisiydi, bugün ülkemizin nufusu 76 milyon olup sendikalı üye sayısı 1 milyon civarındayken Toplu İş Sözleşmesinden yararlanan üye sayısı bunun 400-500 bini civarında ifade ediliyor.

 

Bizler bunun nedenlerini 12 Eylül Askeri Darbesi’nin anti demokratik yasa ve uygulamalarından ve sermaye ile işbirliği içinde olan hükümetlerin özelleştirme taşeronlaştırma ve emeğin değerinin ucuzlatılması, örgütsüz,sendikasız, güvencesiz bir çalışma yaşamı isteğinden kaynaklandığını dile getirdik; buna karşı verilen her mücadelenin içinde olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.


kandirilmis-isciler2

Emekçiler, birçok işkolunda AKP’li belediyelerde TAŞERON şirketlerde sendikalarda örgütlenme örneği bulunamazken, Kartal Belediyesi taşeron firmalarında örgütlülüğe açık bir belediye olmuştur.Yıllardır sendika üyesisiniz diye kandırıldık.

 

Şube Genel Kurulu için işyerlerimizde yapılıcak delege seçimleri öncesi e-devlet üzerinden sendika üyeliklerimizin düşürüldüğünü fark ettik. Bunun nedenini sorduğumuzda çalıştığımız şirketin genel işler iş koluna girmediğini bunun için düşmüş olabileceğini söylediler. Bizlerde samimiyetlerine güvenerek yeniden e-devlet üzerinden 30/01/2015 tarihinden 02/02/2015 tarihine kadar 160 civarında çalışan olarak üyeliklerimizi yeniledik. Karşılaştığımız şey Genel-İş sendikamızın 02/02/2015 tarihli 18 nolu yönetim kurulu kararı ile üyeliklerimizin reddedildiği gerçeğidir. Bu karar sendikal hareket için bir felaket fakat gerekçe daha da felaket…

 

KARAR METNİ

Sendikamızın hedefi üyelerinin beklentilerini karşılamak hak ve çıkarlarını savunabilmektir. Sendikamız üye kaybederken bu hedeflerin sendika olanakları ölçüsünde gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğini de değerlendirmektedir. Bu genel ilkeler doğrultusunda çalışmakta olduğumuz işyerinde toplu iş sözleşmesi yapma olanağı bulunmadığı, bu işyerinde %40 işletme barajının aşılamayacağı anlaşılmıştır. Bu nedenlerle yukarıdaki değerlendirmeleri dikkate alan genel yönetim kurulumuz başvurumuzu ŞUBAT 2015 tarih 18 nolu kararı ile reddetmiştir.

 

Bu karar bizlere sıcaklığını koruyan AKP hükümetinin Bakanlar Kurulu’nun Birleşik Metal-İş Sendikamızın üyelerinin GREVİ’nin ertelenme kararını hatırlatıyor.

 

Bizler buradan başta Genel-İş Sendikamızın genel yönetim kurulu, şube başkanımız, şube yönetim kurul üyelerimiz ve işyeri temsilcileri olmak üzere, Mersin şubenizin faaliyet alanı içerinde taşeron şirketlerde üyeliklerini kabul ettiğiniz;

 

1) 3 HİL.SAN. TİC LTD Şti.
2)ABK.turizİm LTD Şti.
3)AKFA Temizlik
4)Aktepe Grup Sanayi
5)Çağrı-Alahan
6)Diyar İnşaat Maden
7) FHF Sosyal Hizmetleri
8) EFSAN Mersin Büyükşehir gibi sayısını çok daha uzatabileceğimiz bir liste yer almaktadır.

 
Üyeliklerimizi reddettiğiniz şubemizin faaliyet alanı içerisinde ;

 
1. Maltepe Süreyyapaşa Hastanesi taşeronun milenyum,
2.Kartak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Edessa Yemekhanecilik
3. Kartal Koşuyolu Hastanesi Makro Temizlik yer almaktadır.
4. Kadıköy Belediyesi Burak İnşaat

 
Ülke genelinde isim ve sayılarını çoğaltabileceğimiz bu taşeron firmaların hangisinde %40 işletme barajı %50+1 işyeri barajını aşıp toplu iş sözleşmesi imzaladınız da bizim üyeliklerimizi jet hızıyla reddettiniz.
Bizler gerekçenin bu olmadığını biliyoruz; tek gerekçeniz yaklaşan şubu seçimleri öncesi 4 yıllık görev süresince sınıf ve kitle sendikacılığının sesine kulak vermeyen, yalan dolan, ahbap çavuş ilişkisinden öte gitmeyen şubu başkanını kurtarma telaşınızdır.
Bu kararınız sizlere kısa vadede koltuklarınızı kazandırabilir, fakat işçi sınıfına sendika hareketi çok pşey kaybettirecektir.

 
Üzüntümüz bu basit, ilkesiz, tutarsız ayak oyunlarına alet olmanız, üzüntümüz Türkiye İşçi Sınıfının umudu olan DISK ve Genel-İş Sendikasının şanlı tarihine sürdüğünüz bu kara lekedir. Şunu iyi bilin ki bizler bu ilkesiz, tutarsız ayak oyunlarının boşa çıkarmak için bugün olduğu gibi bundan sonrada basında, kamuoyunda ve her türlü platformda işçi sınıfının dostlarıyla paylaşmaya devam edeceğiz.

 
Yaşasın Genel-İş
Yaşasın DISK

 

Haber-Foto : Fatma TULUNOĞLU

kandirilmis-isciler3

Galeri
📆 05 Şubat 2015 Perşembe 14:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR