MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Spor, Toplum » KARATEDE AVRUPA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ BÜYÜK SINAV
KARATEDE AVRUPA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ BÜYÜK SINAV

 

Mayıs ayında Fransa’nın Montpellier kentinde yapılacak 51. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası öncesi hazırlıklarını sürdüren Karate Milli Takımı, bu yıl 29’uncu kez düzenlenecek Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nda boy gösterecek.
c1b6ddd5-ff59-4ad9-91bc-0ba34f420de6

Ülkemizin en köklü uluslararası karate organizasyonu olma özelliği taşıyan Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası, 26-27 Mart tarihleri arasında dünya karatesinin önde gelen isimlerini 29’uncu kez İstanbul’da ağırlayacak. Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda düzenlenecek olan ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün faaliyet takvimine bu yıl giren turnuvada milli takımlar düzeyinde katılım gerçekleşirken sporcular; yıldız, ümit, genç, büyük ve veteran kategorilerinde mücadele verecek. Organizasyonda 109’u ferdi, 26’sı da takım dalında olmak üzere toplamda 135 dalda madalya sahiplerini bulacak. Bu yıl ilk kez dereceye girecek sporculara para ödülünün verileceği turnuvada toplamda 82.000 dolarlık ödül dağıtılacak.

 

AVRUPA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ CİDDİ SINAV

 

5-8 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın Montpellier kentinde yapılacak olan 51. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası öncesi ciddi bir sınav niteliği taşıyan Boğaziçi Karate Turnuvası; aralarında karatenin önde gelen ülkeleri İtalya, Fransa, Mısır, İspanya’nın yanı sıra toplamda 25 ülkeden 690 sporcunun mücadelesine sahne olacak. Karate Milli Takımımız da tam kadro yer alacağı müsabakalarda, Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’nın provasını yapma şansı bulacak.

 

2015’TE 116 MADALYA ALMIŞTIK

 

Geçtiğimiz yıl Ahmet Cömert Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonda Türkiye ile birlikte Almanya, Azerbaycan, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ, Finlandiya, Afganistan, İngiltere, Suudi Arabistan, Filistin, Irak, Kuveyt ve Ukrayna’dan toplam 276 bayan, 450 erkek sporcu mücadele ederken Türkiye; 29 altın, 28 gümüş ve 59 bronz ile toplamda 116 madalya kazanarak genel sıralamada zirveye çıkmıştı.

 

ESAT DELİHASAN: EN KÖKLÜ ORGANİZASYON

 

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türkiye’de düzenlenen en köklü uluslararası karate organizasyonu olan Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nın dünyanın en önemli karate organizasyonları arasında yer aldığını belirterek, “Avrupa Şampiyonası öncesinde iyi bir prova olmasını beklediğimiz Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nda dünya karatesinin önde gelen isimleri mücadele edecek. Sporcularımız da, eksiklerini giderme fırsatı bulacak. Ülkemizin en köklü uluslararası organizasyonları arasında yer alan Boğaziçi turnuvasına katılacak tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

 

4-5 Haziran tarihlerinde Kocaeli’de düzenlenecek olan Avrupa Bölgeler Şampiyonası öncesi organizasyon açısından da ciddi bir sınav vereceklerini ifade eden Başkan Esat Delihasan, “Haziran ayında Avrupa’nın en başarılı kulüplerini Kocaeli’de ağırlayacağız. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlediğimiz 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda göstermiş olduğumuz organizasyon başarısı ile dünyada övgüyle bahsedildik. Aynı başarıyı Kocaeli’de de tekrarlamak istiyoruz. Boğaziçi Karate Turnuvası da bu açıdan, hem sporcularımızın hazırlanması hem de federasyonumuzun organizasyon düzenleme tecrübesi anlamında önemli bir sınav niteliğinde” diye konuştu.

Galeri
📆 22 Mart 2016 Salı 16:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR