MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARDEŞ BELEDİYE SİTOVO’DAN 23 NİSAN KUTLAMASI
KARDEŞ BELEDİYE SİTOVO’DAN 23 NİSAN KUTLAMASI

 

 

Kartal Belediyesi ve Sitovo Belediyesi, Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde bir araya geldi

 

Kartal Belediye Meclisi’nin 2013 yılında aldığı karar ile birbirini kardeş belediye ilan eden Sitovo Belediyesi ile Kartal Belediyesi, iki ilçe arasındaki dostluğun pekiştirilmesi, kültürel ve sosyal anlamda ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında bu kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir araya geldi.

 

Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı etkinlik; Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Bulgaristan’ın Silistre ilinin Sitovo ilçesinin Belediye Başkan Yardımcısı Maria Ilieva, Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön, Kartal Belediye Meclis Üyesi Halil Şener, 23 Nisan etkinlikleri için Sitovo ve Kartal’dan öğrencilerin de katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Sitovo ve Kartal’da ikamet eden Balkanlı öğrencilerin, halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Program, öğrencilerin 23 Nisan şarkıları söylemesinin ardından son buldu. Kartal Belediyesi Başkan Vekili Gülcemal Fidan, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında: “Böylesine özel bir günde kardeşlerimizle bir arada bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşıyorum. Sizlere Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz’ün sevgi ve selamlarını iletiyorum. Yaşadığımız coğrafyalar farklı olsa da gönüllerimiz bir. Yıllar önce kurduğumuz kardeşlik köprüsünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi ülkemiz için büyük önem taşıyan bir günde pekiştirmiş olmamızın memnuniyet verici olduğunu söylemek istiyorum.” dedi.

Programın sonunda Sitovo Belediyesi Başkan Yardımcısı Maria Ilieva, içerisinde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile Türk ve Bulgar bayraklarının bir arada bulunduğu bir tablo hediye etti.

 

Galeri
📆 24 Nisan 2017 Pazartesi 15:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR