MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » Karşıyaka’nın Filizleri’ne destek çığ oldu
Karşıyaka’nın Filizleri’ne destek çığ oldu

Projemiz dünyada bir ilk

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ‘’Dünya bir ilk olarak uygulanan ve sınırları Türkiye’yi aşan Karşıyaka’nın Filizleri Projesi, Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü (EİPA) tarafından, 36 ülkeden 266 proje arasında, ‘En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi’ seçilmesinden gururluyuz. Sporcularımızdan ve ünlülerimizden gelen destekle hem Türkiye’de hem de Avrupa’da her öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Projemize yer veren tüm ulusal kanallarımıza da şükran borçluyuz’’ diye konuştu.

 

Muslera’dan Olcay Şahan’a spor camiasından tam destek

 

Türkiye Milli Takım ve Barcelona formasını giyen Arda Turan’ın ardından, Galatasaray’ın file bekçisi Fernando Muslera, Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel, Türkiye Milli Takım ve Beşiktaş formasını giyen Olcay Şahan ve Cenk Tosun’dan üniversite öğrencilerine burs sağlamak için destek mesajı yayınladılar. 2015 yılındaki performansıyla 28 yıl sonra Spor Toto Basketbol Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan ve adını THY Avrupa Ligi’ne yazdıran Pınar Karşıyaka’nın baş antrenörü Ufuk Sarıca ve basketbolcular da projeye tam kadro destek verdi.

 

Karşıyaka’nın Filizleri Türkiye sınırlarını aştı

 

Avrupa şehirlerine de ulaşacağız

 

Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve sınırları Türkiye’yi aşan Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nin dünya çapında ses getirmesinden gurur duyduklarını dile getiren Başkan Akpınar, ‘’Erzurum’dan New York’a kadar herkes üniversite öğrencilerine destek olmak istediğini belirtiyor. Dünyanın her yerinde her apartman bir araya gelerek bir üniversiteliye sahip çıksın istiyoruz. Avrupa’da da projenin yaygınlaşması adına çaba göstereceğiz’’ dedi.

40’a yakın tanınmış isim destek verdi

Karşıyaka Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlamak için başlatılan ve kısa sürede Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Karşıyaka’nın Filizleri’ne, bir katkı da sanat ve spor camiasının ünlü isimlerinden geldi. Geçtiğimiz aylarda, Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi seçilen Filizler için kamera karşısına geçen ünlüler, çektikleri tanıtım filmi ile tüm Türkiye’ye destek çağrısı yaptı. Yaklaşık 4 ayda tamamlanan kısa film, 40’a yakın ünlü isim tarafından desteklendi.

Tanıtım filminde yer alan ünlü isimler

Cem Yılmaz, Sıla, Serdar Ortaç, Cemal Hünal, Burçin Terzioğlu, Arda Turan, Derya Köroğlu, Selçuk Yöntem, Ceyhun Fersoy, Metin Uca, Ufuk Sarıca ve Pınar Karşıyaka, Necmi Yapıcı, Levent Üzümcü, Altan Gördüm, Zuhal Olcay, Evrim Alasya, Alp Kırşan, Volkan Konak, Zahide Yetiş, Neslihan Yeldan, Emre Kınay, Seray Sever, Altay, Sunay Akın, Haluk Bilginer, Engin Altan Düzyatan, Sumru Yavrucuk, Gupse Özay, Ali Poyrazoğlu, Hadise, Muslera, Taffarel, Olcay Şahan, Cenk Tosun ve Müjdat Gezen.

Karşıyaka’nın Filizleri hakkında:

Belediyelerin yasal olarak üniversite öğrencilerine burs verememesi üzerine, örnek bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Karşıyaka Belediyesi, duyarlı Karşıyakalıları örgütleyerek Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’ni başlattı. Burs vermeyi kabul eden apartman sakinleri, ihtiyaç sahibi üniversitelilerle bir araya getirilerek burs sağlandı. Kısa sürede taksi durakları, esnaflar, meslek odaları, dernekler, belediye çalışanları ve muhtarlar da projeye dahil olarak üniversitelilere burs vermeye başladı. Proje, farklı il ve ilçelerce de örnek alınarak uygulamaya başlandı. 14 aylık süreçte 300’e yakın öğrenci burs aldı. Üniversitelilere, on ay boyunca, ayda 300 lira burs sağlanıyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa sürede Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz – Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz projesi Avrupa Birliği’nden en iyi sosyal sorumluluk ödülü aldı. Belediyenin organizasyon gücü ve halkın örgütlenme becerisi ile üniversite öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sağlayan proje; Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü tarafından, 2 yılda bir düzenlenen Avrupa Kamu Sektörü Ödülleri’nde (EPSA) ‘Avrupa’nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi’ seçildi. Avrupa Kamu Sektörü Ödülleri’ne 36 ülkeden 266 proje katıldı. 26 farklı kategoride elemeler yapıldı ve Filizler projesi de en iyiler arasında yerini aldı. Sertifika töreni Hollanda’nın Maastricht kentinde yapıldı. Karşıyaka’nın Filizleri Projesi, İzmir sınırlarını aşarak şu an İstanbul, Ankara, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Samsun, Balıkesir, Mersin ve Adana illerinde uygulanıyor. Ataşehir, Beşiktaş, Çankaya, Nilüfer, Çorlu, Süleymanpaşa, Biga, Bafra, Bandırma, Mezitli ve Çukurova’da projeye katıldı.

📆 04 Şubat 2016 Perşembe 13:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR